Μειώστε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής τρώγοντας νωρίς δείπνο

Η εργασιακή ημέρα φαίνεται να επιμηκύνεται διαρκώς και συχνά μέχρι ο εργαζόμενος να φθάσει στο σπίτι του ο ήλιος έχει δύσει, με αποτέλεσμα να τρώει και να πέφτει για ύπνο. Αυτό, όπως αποκαλύπτεται από τους ερευνητές, μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για την ανθρώπινη υγεία.

Μία νέα μελέτη Τούρκων καρδιολόγων, που είδε πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας, υποδεικνύει ότι η κατανάλωση δείπνου αργά το βράδυ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής.

Η ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Ρώμη, αναφέρει ότι το δείπνο εντός δύο ωρών από τη βραδινή κατάκλιση μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για τη διατήρησή μας σε καλή υγεία, σαν να κάναμε διατροφή πλούσια σε αλάτι.

Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων πρέπει να τρώμε ένα ελαφρύ δείπνο όχι αργότερα από τις 7 μ.μ.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες και την ώρα του δείπνου περισσότερων από 700 ενηλίκων που ήδη έπασχαν από υπέρταση.

Έτσι βρήκαν ότι στο 24,2 % των περιπτώσεων, όπου οι συμμετέχοντες δείπνησαν δυο ώρες προτού πάνε στο κρεβάτι για ύπνο, η αρτηριακή τους πίεση δεν κατάφερε να πέσει στα επιθυμητά επίπεδα κατά τη διάρκεια της νύκτας, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής.

Καθώς η υπέρταση γίνεται ένα όλο και οξύτερο πρόβλημα σε ολόκληρο τον κόσμο και η παχυσαρκία έχει λάβει τις διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας, είναι σημαντικό οι διαπιστώσεις των Τούρκων επιστημόνων να ληφθούν πολύ στα σοβαρά.

Ενδεικτικά η Βρετανική Καρδιολογική Εταιρεία αναφέρει ότι το 30% των ενηλίκων στη Βρετανία υποφέρει από υπέρταση, ενώ υπολογίζεται ότι επτά εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από υπέρταση στη Βρετανία χωρίς να έχουν διαγνωσθεί.

Όπως επισημαίνει ο Πίτερ Βάσμπεργκ, ιατρικός διευθυντής της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, «σε πολλούς υπερτασικούς η πίεση παραμένει υψηλή κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons