Διατροφή για ενέργεια και καλύτερη διάθεση

Έκτακτα μέτρα, κούραση, ένταση, νέες αλλαγές, γρήγοροι ρυθμοί… τόσοι λόγοι που «ρίχνουν» καθημερινά τη διάθεσή σας. Μπορεί η διάθεση να περνά όμως από το στομάχι;

Το αμινοξύ τρυπτοφάνη έχει βρεθεί πως προκαλεί ύφεση στα συμπτώματα της κατάθλιψης. Φυσικές πηγές τρυπτοφάνης αποτελούν το γάλα, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, το ψάρι, τα μπιζέλια, οι ξηροί καρποί, οι ηλιόσποροι, οι κολοκυθόσποροι και το φυστικοβουτυρο. Οπότε εάν η διάθεσή σας έχει αρχίσει ήδη να πέφτει επιστρέφοντας στην καθημερινότητα και τις υψηλές απαιτήσεις της, μην ανησυχήσετε εάν τα ράφια των σούπερ μάρκετ με τους ηλιόσπορους είναι άδεια, καθώς το ίδιο συμβαίνει σε πολλούς. Μονάχα προσοχή στις ποσότητες μιας και οι ηλιόσποροι, όπως και όλοι οι ξηροί καρποί είναι τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες!

Το φρέσκο ψάρι και ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα δεν θα ήταν άσχημο να τα επιλέγατε πιο συχνά για το τραπέζι σας.

Τα ω3 εκτός από την ευεργετική τους δράση στην καρδιά συνδέονται και με την καλύτερη διάθεση!

Ψωμί ολικής αλέσεως από σιτηρά και κυρίως δημητριακά βρώμης, εναλλακτικά κουάκερ είτε στη σαλάτα σας είτε βραστό με ντομάτα φτιάχνοντας μια υπέροχη δροσιστική σούπα ντομάτας.

Το σκόρδο φαίνεται να συσχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εμφάνισης της κατάθλιψης σε πληθυσμούς που κατανάλωναν μια ειδική συσκευασία μουστάρδας από σκόρδο στην βόρεια Αμερική.

Καρυκεύματα, όπως κόκκινο πιπέρι, δεντρολίβανο, πιπερόριζα (τζίντζερ), κάρδαμο και βασιλικός, φαίνεται ότι σχετίζονται με βελτίωση της διάθεσής μας, αν και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή μηχανισμό.

Το μυστικό

Τι θα λέγατε για λίγο παραπάνω κίνηση ακόμη και αν πρόκειται να σηκωθείτε από τη καρέκλα για ένα ποτήρι νερό, αφού πρόσφατες μελέτες αναφέρουν πως όσο ενηλικιωνόμαστε αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης για όσους έχουν χαμηλή φυσική δραστηριότητα σε σύγκριση με αυτούς που έχουν συστηματική και έντονη φυσική δραστηριότητα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons