Η έφηβη που είναι πολύ ψηλή για να περπατήσει

Φτάνοντας τα 2,13 μέτρα, η 19χρονη Rumeysa Gelgi είναι η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο.

Το νεαρό κορίτσι από μια μικρή πόλη στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας, πάντα ξεχώριζε από τους φίλους της καθώς μεγάλωνε και ψήλωνε, αλλά πλέον αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με αυτό.

«Λάμβανα πάντα επίμονα βλέμματα από τους ανθρώπους επειδή έμοιαζα διαφορετική και είχαν μια φυσική περιέργεια για μένα», λέει η ίδια. Η έφηβη πάσχει από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Weaver, ενώ κατά τη στιγμή της γέννησής της, το 1997, υπήρχαν μόνο ήταν 20 τέτοιες περιπτώσεις που είχαν καταγραφεί.

Οι άνθρωποι με τέτοια πάθηση έχουν ταχεία ανάπτυξη από τη γέννησή τους, καθώς και άλλα προβλήματα υγείας, όπως κάποια έλλειψη στο γόνατο, μεγαλύτερο αγκώνα, ενώ το να κάνουν διάφορες δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο είναι πολύ δύσκολο. «Είχα επίγνωση της κατάστασης της υγείας μου από τότε που ήμουν περίπου 5 με 6 ετών. Άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί έμοιαζα διαφορετική από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου», προσθέτει η ίδια. Έχοντας το σύνδρομο Weaver, η Rumeysa πάσχει επίσης από σκολίωση που της έχει προκαλέσει καμπυλότητα στη σπονδυλική στήλη.

Λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της, η έφηβη έχει πρόβλημα με τα οστά της τα οποία δεν μπορούν να στηρίξουν το σώμα της και χρειάζεται τη βοήθεια των γονιών της για να σταθεί και να περπατήσει.

Παρά τη σπάνια πάθησή της, η 19χρονη παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χάρη στην αγάπη και τη στήριξη των γονιών της. Η ίδια πιστοποιήθηκε επίσης ως η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο από τα ρεκόρ Γκίνες το 2014 και όπως αναφέρει αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της που έγινε πραγματικότητα.

tootall1 tootall3 tootall4 tootall5


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons