Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και ενημέρωση για την οστεοπόρωση

Εκστρατεία για τη νόσο με τίτλο «Έχεις οστεοπόρωση. Ακτινογραφία έκανες;» από τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Τη «σιωπηλή επιδημία» που πλήττει τον πληθυσμό κυρίως της τρίτης ηλικίας, την οστεοπόρωση, επιχειρεί να ανακόψει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», προσφέροντας ενημέρωση για τη νόσο αλλά και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

Η οστεοπόρωση, ένα από τα πιο συχνά μυοσκελετικά νοσήματα, χαρακτηρίζεται από την ελάττωση της αντοχής του οστού, με αποτέλεσμα τα κατάγματα της σπονδυλικής στήλης και των άκρων, τα οποία δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά.

Στην Ελλάδα περίπου 15.000 άτομα, γυναίκες και άνδρες, σπάνε κάθε χρόνο το μηριαίο οστό, με τη θνητότητα αυτών τα δύο πρώτα χρόνια μετά την εγχείρηση να φτάνει έως και 30%. Ομάδες υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση οστεοπόρωσης αποτελούν οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση και οι άνδρες μετά την ηλικία των 70 ετών.

Πώς γίνεται η διάγνωση της οστεοπόρωσης

Η μόνη εξέταση με την οποία γίνεται νωρίς η διάγνωση της οστεοπόρωσης είναι η μέτρηση της οστικής πυκνότητας. Είναι μια απλή, ακίνδυνη και ανώδυνη εξέταση η οποία καλύπτεται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλες οι γυναίκες άνω των 65 ετών και όλοι οι άνδρες άνω των 70 ετών πρέπει να κάνουν μέτρηση οστικής πυκνότητας. Επίσης, μέτρηση θα πρέπει να κάνουν και τα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που έχουν υποστεί οστεοπορωτικό κάταγμα ή έχουν αυξημένους παράγοντες κινδύνου (κληρονομικότητα, πρόωρη εμμηνόπαυση, χαμηλό σωματικό βάρος, πρωτοπαθής αμηνόρροια, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα, ανεπαρκής πρόσληψη βιταμίνης D, έλλειψη άσκησης, λήψη ορισμένων φαρμάκων π.χ. κορτιζόνης, ύπαρξη ορισμένων ασθενειών π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, προηγούμενο ιστορικό κατάγματος).

Ενημερωτική εκστρατεία

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού για την οστεοπόρωση ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», προσφέρει 5.000 δωρεάν ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης. Η ενημερωτική εκστρατεία έχει τίτλο «Έχεις οστεοπόρωση. Ακτινογραφία έκανες;» και στο πλαίσιο της διεξαγωγής της δίνει την ευκαιρία σε ασθενείς άνω των 65 ετών που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για την οστεοπόρωση να κάνουν μια δωρεάν ακτινογραφία στην σπονδυλική τους στήλη.

Η καμπάνια αυτή έχει λάβει την επιστημονική αιγίδα και υλοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.). Οι ακτινογραφίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με δύο μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων, τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ για την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και με άλλα περιφερειακά κέντρα ανά την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις λήψης του voucher θα βρείτε μέσα από την ιστοσελίδα www.osteocare.gr ή στο τηλέφωνο: 213 2086698.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons