Μικροί και εφικτοί στόχοι, το μυστικό της απώλειας κιλών

Οι διακοπές τελείωσαν, η καθημερινότητα επανέρχεται σιγά-σιγά και πολλοί διαπιστώνουν ότι η ένδειξη της ζυγαριάς έχει ελαφρώς αυξηθεί…

Παράλληλα, διανύουμε μια χρονική περίοδο όπου έχετε κατακλυστεί από συμβουλές «αποτοξίνωσης», δίαιτες «express» και πολλά άλλα «tips», που στόχο έχουν να σας βοηθήσουν να «απαλλαγείτε γρήγορα από τα κιλά των διακοπών».

Στην πραγματικότητα όμως, η μεγαλύτερη πλειοψηφία περιγράφει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή πρακτικές που θα ήταν καλό να αποφύγετε.

Αντί λοιπόν να ξεκινήσετε μια χημική δίαιτα ή να υιοθετήσετε διαιτητικά σχήματα περιοριστικού τύπου, που δε χαρακτηρίζονται από ποικιλία και ισορροπία τροφίμων και θρεπτικών συστατικών, δοκιμάστε να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Προσπαθήστε λοιπόν, να θέσετε μικρούς και εφικτούς στόχους που θα σας διευκολύνουν στην υιοθέτηση σταδιακών αλλαγών στις συνήθειες διατροφής και άσκησης.

Σκεφτείτε, πως έτσι θα μπορέσετε να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας συνολικά, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη όχι μόνο για το βάρος, αλλά και για την υγεία σας.

Συνεπώς, παρατηρήστε και αξιολογήστε τις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες προκειμένου να εντοπίσετε πιθανά περιθώρια βελτίωσης. Στη συνέχεια, επιλέξτε μικρές και εφικτές αλλαγές, τις οποίες θα μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας.

Για παράδειγμα, εάν δεν καταναλώνετε πρωινό γεύμα, προσπαθήστε αρχικά να το εντάξετε στο πρόγραμμά σας για 3 ημέρες την εβδομάδα και αυξήστε σταδιακά τη συχνότητα όταν δείτε ότι πετυχαίνετε εύκολα το στόχο σας.

Θυμηθείτε ακόμη, πως είναι σημαντικό να «παρακολουθείτε» την πρόοδό σας και να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για κάθε σας επιτυχία, καθώς και να μην τα παρατάτε στην πρώτη δυσκολία.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons