Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από… τρεις βιολογικούς γονείς -Μια τεχνική που διχάζει τους επιστήμονες

Για πρώτη φορά στον κόσμο γεννήθηκε μωρό από τρεις γονείς στο Μεξικό, από μια τεχνική που έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα.

Η αμφιλεγόμενη τεχνική, που είναι νόμιμη μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέπει σε γονείς με σπάνιες γενετικές ασθένειες να έχουν υγιή μωρά, με τη μέθοδο να ενσωματώνει το γενετικό υλικό τριών ανθρώπων.

Διεθνείς επιστήμονες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη μέθοδο, αλλά και τις ελλείψεις ρυθμίσεων στο Μεξικό. Ωστόσο, χαιρέτησαν το γεγονός ως «μεγάλη είδηση», η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει τις εξελίξεις στον τομέα.

Η Ιμπτισάμ Σαμπάν και Μαχμούντ Χασάν από την Ιορδανία, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οικογένεια εδώ και 20 χρόνια.

Η Ιμπτισάμ φέρει γονίδια του συνδρόμου Leigh, μια θανατηφόρα διαταραχή που επηρεάζει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. Τα γονίδια της ασθένειάς της βρίσκονται στα μιτοχόνδρια. Περίπου το 1/4 των μιτοχονδρίων μεταλλάσσονται και προκαλούν ασθένειες, με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο πρώτων της παιδιών.

Σήμερα, το περιοδικό New Scientist αποκάλυψε τη γέννηση του γιου τους Αμπραχίμ.

Οπως αναφέρει η Telegraph, η σημαντική ανακάλυψη ήρθε από αυτό που ονομάζεται άξονας πυρηνικής μεταφοράς.

Οι επιστήμονες αφαίρεσαν τον πυρήνα από το ένα ωάριο της Ιμπτισάμ και το εισήγαγε στο ωάριο δότριας, που του είχε αφαιρεθεί ο πυρήνας. Το ωάριο, που δημιουργήθηκε -με το DNA Της Ιμπτισάμ και το μιτοχονδριακό DNA της δότριας- γονιμοποιήθηκε από το σπέρμα του Χασάν.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Τζον Ζανγκ χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική και δημιούργησε πέντε έμβρυα, από τα οποία ένα μόνο αναπτύχθηκε κανονικά. Το έμβρυο εμφυτεύτηκε στη γυναίκα και ο Αμπραχίμ γεννήθηκε εννέα μήνες μετά.

Η μέθοδος είναι παράνομη στις ΗΠΑ, γι΄ αυτό οι επιστήμονες επέλεξαν το Μεξικό, που όπως λένε «δεν υπάρχουν κανόνες».

Ο Ζανγκ υπερασπίστηκε την απόφασή του λέγοντας πως «Η σωτηρία ζωών είναι το ηθικό που πρέπει να κάνουμε».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons