Το ψυχολογικό μυστικό πίσω από την απώλεια βάρους

Πολλές φορές, όταν σκεφτόμαστε ορισμένα τρόφιμα, όπως γλυκά ή πατάτες τηγανιτές, ο νους μας πάει σε αυτό που λέμε «ένοχη απόλαυση».

Υπάρχει, δηλαδή, σύνδεση των όχι και τόσο υγιεινών τροφών με ένα αρνητικό συναίσθημα, όπως αυτό της ντροπής ή της ενοχής.

Μια σειρά από νέες μελέτες υποστηρίζουν πως η συναισθηματική σχέση, που έχουμε με τις «επιπτώσεις» των τροφών, μας κάνουν να επιλέξουμε τι θα φάμε.

Για χάρη μελέτης στο περιοδικό Journal of Marketing, δόθηκαν σε μια ομάδα ανθρώπων μαθήματα διατροφικής κατεύθυνσης αλλά και μαθήματα για το πως να αναγνωρίζουν συναισθήματα τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους.

Σε μια άλλη ομάδα δόθηκαν μόνο μαθήματα διατροφικής κατεύθυνσης.

Η εκπαίδευση των συναισθημάτων έκανε τους ανθρώπους να αξιολογήσουν το πώς αισθάνθηκαν και το πως ένιωσαν οι άλλοι για το φαγητό, που τους δόθηκε.

Στο τέλος ζητήθηκε και στις δύο ομάδες να επιλέξουν ένα σνακ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι είχαν λάβει εκπαίδευση συναισθηματικής αναγνώρισης ήταν πιθανότερο να επιλέξουν κάτι πιο υγιεινό.

Σε μια λίγο πιο διαφορετική μελέτη, τα άτομα παρακολουθήθηκαν για τρεις μήνες. Και πάλι, όσοι είχαν συναισθηματική εκπαίδευση έχασαν περισσότερο βάρος.

«Οι καταναλωτές συχνά τρώνε χωρίς σκέψη. Η έρευνα παρέχει ένα πλαίσιο για το πώς μπορούν να γίνουν πιο προσεκτικοί στις επιλογές των τροφών τους», αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας και προσθέτουν:

«Το πρόγραμμα έχει σκοπό να ενισχύσει την ικανότητα των ανθρώπων να επικεντρωθούν στις συναισθηματικές πληροφορίες. Αυτό αποδεικνύει πως η συναισθηματική ικανότητα μπορεί να εκπαιδευτεί και πως οι οι διατροφικές επιλογές βελτιώνονται από ένα πρόγραμμα διατροφικής κατάρτισης».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons