Δείτε το φυσιολογικό ποσοστό σωματικού λίπους ανάλογα με την ηλικία σας

Το σωματικό λίπος, αν και θεωρείται από πολλούς ως περιττό ή «άχρηστο», στην πραγματικότητα είναι σε ένα βαθμό απαραίτητο, καθώς συμμετέχει σε σημαντικές βιολογικές διεργασίες του οργανισμού.

Ειδικότερα, η λιπώδης μάζα σώματος χρησιμεύει -μεταξύ άλλων- στην αποθήκευση ενέργειας, τη φυσιολογική λειτουργία οργάνων όπως ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, ο μυελός των οστών και οι κυτταρικές μεμβράνες, τη σύνθεση και έκκριση ορμονών, την προστασία των οργάνων και ιστών του σώματος και την αναπαραγωγική διαδικασία.

Από την άλλη, αυτό που είναι περιττό και δυνητικά «επικίνδυνο» είναι το υπερβάλλον σωματικό λίπος, η αυξημένη δηλαδή εναπόθεση λίπους στο σώμα, η οποία προκύπτει από τη μακροχρόνια διατήρηση θετικού ενεργειακού ισοζυγίου, κατά το οποίο η ενεργειακή πρόσληψη υπερβαίνει την ενεργειακή δαπάνη.

Είναι γνωστό πως η αυξημένη συσσώρευση λίπους, που οδηγεί στην εμφάνιση υπέρβαρου και παχυσαρκίας, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση διαφόρων χρόνιων νοσημάτων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου.

Ποιες είναι όμως οι φυσιολογικές τιμές για το ποσοστό σωματικού λίπους και πώς μπορούμε να το προσδιορίσουμε;

Τα φυσιολογικά επίπεδα σωματικού λίπους διαφέρουν μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς και μεταξύ ατόμων διαφορετικών ηλικιών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, οι επιθυμητές τιμές για το ποσοστό σωματικού λίπους, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία, διαμορφώνονται ως εξής:

adfs

Όσον αφορά στον προσδιορισμό του, ο πιο απλός τρόπος περιλαμβάνει τη λεγόμενη λιπομέτρηση, η οποία πραγματοποιείται από ειδικούς με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και απαιτεί μια απλή προετοιμασία από την πλευρά του εξεταζόμενου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons