Πώς να αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο όταν εργάζεστε

Φυσικά δε μιλάμε για το ενδεχόμενο να είστε… «αλλεργικοί» στη δουλειά και να σας πιάνουν τα ψυχοσωματικά σας μόνο και μόνο στη σκέψη ότι έχετε να πάτε στο γραφείο!

Όταν το κεφάλι σας πάει να σπάσει, πριν αρχίσετε να ψάχνετε την τσάντα σας για παυσίπονα, ελέγξτε τη στάση του σώματός σας. Οι γυναίκες τείνουν να γέρνουν προς τα μπροστά όταν κάθονται σε ένα γραφείο και πληκτρολογούν.

Σε αυτή τη στάση, κρατώντας ψηλά το κεφάλι – το οποίο ζυγίζει μέχρι και 5 κιλά – επιβαρύνετε το λαιμό σας και προκαλούνται πονοκέφαλοι τάσεως.

Τι να κάνετε

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν γέρνετε, καθίστε πίσω στην καρέκλα σας. Κάθε λίγα λεπτά μετατοπίζετε το βάρος σας από τη μία πλευρά της καρέκλας στην άλλη.

Αν χρειάζεστε βοήθημα, ένα οσφυϊκό μαξιλάρι μπορεί να κρατήσει τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη αν το τοποθετήσετε στη βάση της κι έτσι να κάνετε τη δουλειά σας χωρίς… πονοκεφάλους!

Το μυστικό

Προσοχή με τον καφέ! Όσοι έχουν τάση για πονοκέφαλο, η καφεΐνη ταιριάζει στο ρητό «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Σε μέτριες ποσότητες, η καφεΐνη συχνά είναι ωφέλιμη-στην πραγματικότητα βρίσκεται σε πολλά φάρμακα για τον πονοκέφαλο.

Ωστόσο, η μεγάλη κατανάλωση καφέ μπορεί να αποτελέσει αιτία πρόκλησης πονοκεφάλου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons