Πώς να αποφύγετε τα διατροφικά λάθη όταν κάνετε δίαιτα

Η μάχη με τη ζυγαριά μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς η επιθυμία μας για απώλεια βάρους συνοδεύεται συχνά από έντονη ανυπομονησία και από αγωνία για επίσπευση του αποτελέσματος.

Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να αποφύγετε τις διάφορες διατροφικές «νάρκες» στην πορεία σας προς μία λεπτή σιλουέτα, σας παραθέτουμε τρία «όχι» που πρέπει να πείτε κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

«Όχι» Nο1: Στερητικές και ακραίες δίαιτες

Οι μεγάλες «περικοπές» σε θερμίδες οδηγούν μεν σε απώλεια βάρους, ωστόσο τα κιλά που χάνουμε είναι ως επί το πλείστον μυϊκός ιστός, την ώρα που το ζητούμενό μας είναι να χαθεί λίπος. Όσοι ακολουθούν τέτοια διατροφικά σχήματα , εκτός του ότι κινδυνεύουν από διάφορα προβλήματα υγείας, καταλήγουν να πάρουν πίσω το βάρος που έχασαν, εάν όχι και περισσότερο, δεδομένου ότι μέσω αυτής της διαδικασίας μειώνεται σημαντικά ο μεταβολισμός τους.

«Όχι» Nο2: «Μαγικά φίλτρα»

Εάν σας ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, πιθανότατα είναι. Πλέον κυκλοφορούν δεκάδες φόρμουλες αδυνατίσματος που υπόσχονται γρήγορη και άκοπη απώλεια κιλών και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάτε όμως ότι, εφ’ όσον ένα σκεύασμα δεν είναι εγκεκριμένο από αρμόδιο φορέα, κανείς δε μπορεί να σας εξασφαλίσει ούτε αποτελεσματικότητα ούτε ασφάλεια.

«Όχι» Nο3: Σχήματα αποτοξίνωσης

Η αποτοξίνωση ίσως αποτελεί από τις πιο γνωστές τακτικές απώλειας βάρους παγκοσμίως. Αποτελεί όμως και έναν από τους ισχυρότερους διατροφικούς μύθους, καθώς το σώμα μας δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποβάλλει τις τοξίνες και να «καθαρίσει» από τις διατροφικές ατασθαλίες ολόκληρων ετών λανθασμένης διατροφής.

Φροντίστε λοιπόν να μείνετε μακριά από μονοφαγικές και αποτοξινωτικές δίαιτες, καθώς δεν παρέχουν στον οργανισμό το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται και η μακροχρόνια εφαρμογή τους ελλοχεύει κινδύνους υγείας.

Κλείστε λοιπόν τα αυτιά σας στις παραπάνω «σειρήνες» και πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ο πιο σωστός τρόπος απώλειας βάρους είναι η εφαρμογή ενός διαιτολογίου που βασίζεται στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, σε συνδυασμό φυσικά με την τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς, ούτως ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να αποκτήσουμε υγιεινές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να χάσουμε, αλλά και να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα το βάρος μας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons