Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: Πιο κοντά στην έγκαιρη διάγνωση του Πάρκινσον οι επιστήμονες

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μία τεχνική που εντοπίζει ένα μόριο που συνδέεται με τη νόσο σε δείγματα εγκεφαλονωτιαίου υγρού ασθενών.

Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου Πάρκινσον έκαναν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου εφαρμόζοντας μία επαναστατική τεχνική.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μία τεχνική που εντοπίζει ένα μόριο που συνδέεται με τη νόσο σε δείγματα εγκεφαλονωτιαίου υγρού ασθενών.

Σε πειράματα, η τεχνική αυτή εντόπισε επιτυχώς 19 στα 20 συνολικά δείγματα ασθενών και τρία δείγματα από ανθρώπους που διέτρεχαν κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο, δήλωσαν οι ερευνητές.

Με τη μέθοδο αυτό εντοπίζεται ένα μόριο πρωτεΐνης στα κύτταρα του εγκεφάλου ασθενών με νόσο του Πάρκινσον και ορισμένα είδη άνοιας, όπως ανέφεραν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ερευνητές δοκίμασαν τη νέα μέθοδο σε 15 υγιείς ανθρώπους για να διαπιστώσουν αν υπήρχαν λανθασμένα θετικά αποτελέσματα. Το νέο τεστ δεν εντόπισε τη νόσο σε κανέναν από τους υγιείς.

Για την επικεφαλής της έρευνας, Άλισον Γκριν, η τεχνική αυτή θα μπορεί να βοηθήσει Στην διάγνωση της ασθένειας.

«Ήδη η τεχνική αυτή έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής εξέτασης για τη διάγνωση της νόσου Creutzfeldt Jacob , ευρύτερα γνωστής ως νόσος των τρελών αγελάδων. Πιστεύουμε λοιπόν ότι θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε και την διάγνωση της νόσου Πάρκινσον.

Επίσης μας ενδιαφέρει να δούμε αν μπορεί να χρησιμοποιεί για να εντοπίσουμε άτομα με νόσο Πάρκινσον και άνοια. Τα άτομα αυτά ενδεχομένως να έχουν την ευκαιρία να πάρουμε μέρος σε κλινικές δοκιμές νέων φαρμάκων για την επιβράδυνση ή και αναχαίτιση της προόδου της ασθένειας, εξηγεί η καθηγήτρια Άλισον Γκριν από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons