ΚΕΕΛΠΝΟ: 89 τα κρούσματα ελονοσίας, τα έξι χαρακτηρίζονται ως εγχώρια

Οι έξι ασθενείς που δεν έχουν ταξιδέψει εκτός Ελλάδας και μολύνθηκαν με το παράσιτο της νόσουεντοπίστηκαν στην Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μαγνησία και τη Θεσσαλονίκη – «Τα κρούσματα είναι σποραδικά και ελεγχόμενα» λέει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των κρουσμάτων ελονοσίας ανέρχεται σε 89, εκ των οποίων τα έξι χαρακτηρίζονται ως εγχώρια κρούσματα, δηλαδή αφορούν άτομα που δεν έχουν ταξιδέψει εκτός Ελλάδας και μολύνθηκαν με το παράσιτο της νόσου. Οι έξι ασθενείς εντοπίστηκαν στην Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μαγνησία και τη Θεσσαλονίκη.

Από τα 83 εισαγόμενα κρούσματα, τα 70 αφορούν σε μετανάστες που προέρχονταν από ή ταξίδεψαν σε ενδημικές χώρες της Ινδικής χερσονήσου και της Αφρικής και τα 13 κρούσματα αφορούσαν μόνο σε ταξιδιώτες από την Αφρική. Από τα 70 που αφορούσαν σε μετανάστες, τα 13 καταγράφηκαν σε Κέντρα Φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, «τα κρούσματα ελονοσίας είναι σποραδικά και ελεγχόμενα και η Ελλάδα είναι υγειονομικά ασφαλής». Ο υπουργός σε δηλώσεις του στο περιθώριο της ημερίδας του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) υπεραμύνθηκε για την πολιτική του υπουργείου σχετικά με τη διαχείριση της ελονοσίας. Αναφορικά με τα 13 καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου στα Κέντρα Φιλοξενίας της νησιωτικής χώρας ο υπουργός είπε πως «οι μετανάστες είναι ευάλωτος πληθυσμός αλλά όχι επικίνδυνος για τη μετάδοση της νόσου, και σε κάθε περίπτωση τα θέματα δημόσιας υγείας των μεταναστών αποτελούν μια ευκαιρία να οργανώσουμε τις υπηρεσίες και τις δομές υγείας».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons