Μια 20χρονη φοιτήτρια με HIV γέννησε ένα υγιές αγοράκι και στέλνει το μήνυμά της

Μια νεαρή φοιτήτρια η οποία κληρονόμησε τον ιό HIV από τη μητέρα της, μίλησε για την ανακούφιση της, όταν διαπιστώθηκε μετά τον τοκετό της ότι έφερε στον κόσμο ένα υγιές μωρό.

Η 20χρονη Paida Mutopo από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι έμαθε ότι ήταν φορέας του ιού HIV, όταν ήταν μόλις 11 ετών. Φοβόταν ότι ποτέ δεν θα αποκτούσε παιδιά και δεν θα έβρισκε κανέναν να την αγαπήσει.

gennise3

Όμως η πρόοδος στη θεραπεία σημαίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ότι η ποσότητα ιού στο σύστημά της είναι πλέον ανιχνεύσιμη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια φυσιολογική, υγιή ζωή. Ήταν επίσης σε θέση να πάρει φάρμακα για να μειώσει τον κίνδυνο να μεταδώσει τον ιό στα παιδιά της.

Όταν πριν από πέντε μήνες, γέννησε το γιο της, ένιωσε ανακούφιση και ενθουσιασμό καθώς οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν ότι ήταν απαλλαγμένη από τον ιό HIV. Γι’ αυτό το λόγο μοιράζεται την ιστορία της και θέλει να διδάξει τον κόσμο ότι ο ιός HIV δεν είναι πλέον μια «ποινή θανάτου», όπως λέει.

gennise5

«Όταν ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος ήμουν τόσο φοβισμένη και την ίδια στιγμή ήμουν τόσο ενθουσιασμένη», είπε και πρόσθεσε: «Όταν έμαθα ότι ήμουν θετική στον ιό HIV, σκέφτηκα ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσω ένα παιδί κι αυτό ήταν κάτι που ήθελα στη ζωή μου». Η ίδια στέλνοντας το μήνυμά της για τον HIV είπε ότι παίρνει τρεις ταμπλέτες την ημέρα και κανείς φορέας δεν πρέπει να αισθάνεται «νεκρός».

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η Paida, που γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε, κληρονόμησε τον ιό από τη μητέρα της, Mavis, η οποία δεν είχε καμία ιδέα ότι είχε τον ιό μέχρι να διαγνωστεί η κόρη της. Έχοντας να αντιμετωπίσει το σοκ της διάγνωσης της κόρης της και της δικής της, η Mavis ήταν συγκλονισμένη και γεμάτη αισθήματα ενοχής. Παρά το γεγονός ότι πέρασαν δύσκολα και το κοριτσάκι είχε αντιμετωπίσει την αποξένωση, πλέον ζουν μια φυσιολογική ζωή και δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

gennise1

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons