ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ; Τρεις περιπτώσεις ανθρώπων και οι προοπτικές τους

Με τόση πρόοδο στον τομέα της ιατρικής έρευνας είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο ότι θα ζήσουμε περισσότερο από τους προγόνους μας. Το όριο των 100 ετών για τον μέσο άνθρωπο δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, υπάρχει και ένα σημαντικό “αν”: Ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η έλλειψη άσκησης, υποβαθμίζει την υγεία μας. Η γιατρός Sarah Brewer ανέλυσε για τη Daily Mail τις πιθανότητες επιβίωσης διαφόρων ανθρώπων και έκανε πρόβλεψη για το ποσο θα ζήσουν.

Η Catherine Reed, 38, είναι διευθύντρια μάρκετινγκ για το Palace Theatre και το κτίριο της Όπερας στο Μάντσεστερ. Ζει με το σύζυγό της Nigel, 40, επίσης σύμβουλος μάρκετιντγκ.

Catherine λέει: Συνήθως, προσπαθώ να ζω υγιεινά. Απλά δεν δεν υπάρχει πάντα ο χρονος για να το κάνω. Είμαι 1,50 και ζυγίζω 51 κιλά. Μετά από εξετάσεις για χοληστερόλη και αρτηριακή πίεσης όλα βρέθηκαν φυσιολογικά.

Είμαι καθηλωμένη στο γραφείο, κάνω μια πολύ αγχωτική εργασία, επίσης τρώω και πίνω πολύ περισσότερο από ότι θα ήθελα. Επειδή είμαι χορτοφάγος, συχνά τρώω πιάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο μπαμπάς μου έφτασε τα 80.

Η γνώμη της ειδικού: Η Catherine είναι αρκετά υγιής. Η διατροφή και η έλλειψη άσκησης σημαίνει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο. Έχει, επίσης, υψηλά επίπεδα άγχους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή. Το προσδόκιμο ζωής θα είναι άνω του μέσου όρου εάν κάνει μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής της. Διαφορετικά, μπορεί να φτάσει τα 70 έτη ή και λιγότερο.

Πρόβλεψη: 60-70 ετών

**********************************************************

Ο Ερικ Έρνσο, 36 ετών, είναι αστυνομικός επιθεωρητής ζει στο Μάντσεστερ, είναι παντρεμένος με την Αγγελική, 32, και έχει μια κόρη, τη Νάταλι, 14 ετών.

Eric λέει: Αρχίζω τη μέρα μου με ένα μπολ μούσλι και φρέσκε φράουλες. Αλλά έχω μια αρκετά αγχωτική εργασία, περνάω τέσσερις ώρες στο δρόμο κάθε μέρα, και το ήμισυ του χρόνου ποτέ δεν φοράω ζώνη ασφαλείας, επέζησε αυτοκινητιστικού επειδή πετάχτηκε μακριά από το αυτοκίνητο. Ο οδηγός που φορούσε ζώνη σκοτώθηκε.

Είμαι λίγο υπέρβαρος, ζυγίζω 78 κιλά και είμαι 1,80. Τα μεσημέρια τρώω πρόχειρο φαγητό. Παίζω ποδόσφαιρο για μια ώρα, μια φορά την εβδομάδα. Πίνω ένα μπουκάλι κρασί και δέκα ποτήρια μπύρας την εβδομάδα.

Πέρυσι, άρχισα να χάσουν μικρά τμήματα της όρασης μου και επιστκέφτηκα οφθαλμίατρο που διέγνωσε οπτική νευρίτιδα.

Ο πατέρας μου πέθανε από καρδιακή νόσο στα 50 και ο παππούς μου στα 66.

Η γνώμη του ειδικού: Με μόνο δύο μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, η πρόσληψη του αντιοξειδωτικών είναι χαμηλή. Χρειάζεται να αυξηθεί το ποσοστό αυτό και να λάβει ένα αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα, όπως οι βιταμίνες C και D. Θα πρέπει επίσης να εξετάσει το σκόρδο δισκία, τα ωμέγα-3 συμπληρώματα ιχθυελαίου και Βιταμίνη Ε Είναι ελαφρώς υπέρβαροι και έντονο άγχος.

Αν Eric δεν κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής του, Συμπεριλαμβανομένης και της ζώνης ασφαλείας ζει δεν ζει μέχρι τα 60.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 50-60 ετών

*********************************************************

Η Joyce Lawrence, 58, είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, ζει με τον σύζυγό της, 62ετών, σύμβουλο τηλεπικοινωνιών, στο Whitefield, Lancashire.

Συνταξιοδοτήθηκα πριν 8 χρόνια επειδή το άγχος της δουλειάς μου προκαλούσε ζάλη όλη την ώρα. Τώρα, κάνω ό, τι μπορώ να να ζήσω μια υγιή ζωή. Πριν από χρόνια εμφάνισα διαβήτη μη εξαρτώμενο από την ινσουλίνη αλλά αυτό ελέγχεται με δίαιτα και φαρμακευτική αγωγή.

Προσπαθώ να κάνω μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Το πρόβλημα είναι ότι μου αρέσει πολύ το φαγητό και το βάρος μου έχει εκτοξευτεί μέχρι τα 70 κιλά που είναι υπερβολικό για κάποιον στο 1,55 ύψος. Παλιά κάπνιζα ένα πακέτο τσιγάρα για για 20 χρόνια, αλλά το έκοψα πριν 15 χρόνια.

Η γνώμη του ειδικού: Η Joyce έχει μειώσει τα επίπεδα του άγχους, και έχει σταματήσει το κάπνισμα περισσότερο από από δέκα χρόνια, οπότε ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνων σχετίζονται με το κάπνισμα θα μειωθεί σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα. Αλλά είναι υπέρβαρη κατά τουλάχιστον 6 κιλά. Οι υπέρβαρες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από κάποιον που διατηρεί ένα υγιές βάρος.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 70 χρόνια


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons