ΠΡΟΣΟΧΗ! Οφθαλμολογικός καρκίνος: Ποιο χρώμα ματιών συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο!

Ο καρκίνος των ματιών είναι εξαιρετικά σπάνιος και οι παράγοντες κινδύνου που εμπλέκονται στην εμφάνισή του παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστοι.

Μια νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Scientific Reportsυποδεικνύει ότι το χρώμα των ματιών αποτελεί ενδεχομένως προδιαθεσικό παράγοντα για τις καρκινικές αλλοιώσεις στα μάτια.

Ορισμένα γονίδια που καθορίζουν το χρώμα των ματιών, διαπίστωσαν οι ερευνητές, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για οφθαλμολογικό καρκίνο (μελάνωμα στο μάτι). Συγκεκριμένα, περισσότερες εκτιμάται ότι είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν όσοι έχουνγαλανά, πράσινα ή γκρι μάτια σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Blue Eye

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που παρουσιάζει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στα γονίδια που καθορίζουν το χρώμα των ματιών και την εμφάνιση μελανώματος στο μάτι.

Οι ερευνητές εστίασαν σε 29 κληρονομικές γονιδιακές μεταλλάξεις που έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με τον καρκίνο του δέρματος ώστε να διαπιστώσουν εάν εμπλέκονται και στο οφθαλμικό μελάνωμα. Η ανάλυση υπέδειξε ότι πέντε μεταλλάξεις συσχετίζονται με τον κίνδυνο οφθαλμικού καρκίνου, με τις τρεις σημαντικότερες από αυτές να εντοπίζονται στο τμήμα του γενετικού κώδικα που καθορίζει το χρώμα των ματιών.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons