Να πως θα αντιμετωπίσετε τη ναυτία στο ταξίδι

Αν ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε και γνωρίζετε ότι είστε επιρρεπείς σε ναυτίες, είναι προτιμότερο να έχετε προετοιμάσει τον εαυτό σας κατάλληλα, παρά να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε την ναυτία την ώρα που συμβαίνει.

Για να αποτρέψετε την εκδήλωση ναυτίας, ακολουθήστε τα παρακάτω:

Προσοχή στη διατροφή
Μην ταξιδέψετε με άδειο στομάχι, αλλά φροντίστε να φάτε κάτι ελαφρύ όπως τοστ και αυγό ή μία πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο.

Αποφύγετε τις όξινες τροφές, όπως τα τηγανητά και ο καφές. Μπορείτε επίσης να έχετε μαζί σας κάποιο ανθρακούχο νερό ή νερό με εκχύλισμα τζίντζερ, που βοηθά το στομάχι να ηρεμήσει.

Τέλος, μην ταξιδέψετε μετά από κατανάλωση αλκοόλ, καθώς αυτό επιτείνει τη ναυτία.

Φάρμακα
Πριν ταξιδέψετε πάρτε κάποιο φάρμακο που καταστέλλει την αλληλεπίδραση μεταξύ του εγκεφάλου και του εσωτερικού του αυτιού και προλαμβάνει τη ναυτία, όπως η δραμαμίνη. Φροντίστε να το πάρετε τουλάχιστον μία ώρα πριν μπείτε στο αυτοκίνητο ή το πλοίο. Ορισμένα φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται το προηγούμενο βράδυ, γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.

Περικάρπια πιεσοθεραπείας
Στο φαρμακείο θα βρείτε τα περικάρπια πιεσοθεραπείας, βραχιόλια που ασκούν πίεση στον καρπό και προσφέρουν αποτελεσματική ανακούφιση από κάθε είδους ναυτία χωρίς να προκαλούν υπνηλία ή οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια.

Να κοιτάζετε στον ορίζοντα
Είτε ταξιδεύετε στην ξηρά, στον αέρα ή στη θάλασσα, προσπαθήστε να κοιτάζετε στον ορίζοντα και όχι στο εσωτερικό του μέσου με το οποίο ταξιδεύετε.

Τέλος, μην διαβάζετε και μην κάθεστε προς τα πίσω, καθώς αυτό προκαλεί σύγχυση στον εγκέφαλο. Όταν ταξιδεύετε με πλοίο μείνετε μακριά από τη μηχανή και προτιμήστε καμπίνα που βρίσκεται στο κατώτερο μέρος του πλοίου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons