Γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν τα γυαλιά μυωπίας; Δείτε τι θα συμβεί!

«Γυαλάκιας», «γκαβός», «κουκουβάγια» κ.ά. ήταν μερικά από τα ονόματα που ακούγονταν στα σχολικά προαύλια και σημάδευαν την παιδική ηλικία… Ένα ζευγάρι γυαλιών πολλές φορές αποτελούσε την αιτία εμπαιγμού και ταπείνωσης του παιδιού που τα φορούσε στο σχολείο.

Μια επιστημονική ανακάλυψη όμως φιλοδοξεί να βάλει τέλος στα γυαλιά μυωπίας.

Σε περίπου 5 χρόνια, η μυωπία θα μπορεί ίσως να θεραπεύεται με οφθαλμικές σταγόνες, λέει ο δρ Κρις Hammond, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας στο King’ s College του Λονδίνου. Ξέρουμε, λέει ο δρ Hammond, εδώ και πολλά χρόνια ότι ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη μυωπίας, είναι η κληρονομικότητα.

Σε μια μελέτη 12 ετών, η οποία εξέτασε 4.000 διδύμους, οι ερευνητές του Τμήματος KCL της Twin Research προσδιόρισαν το γονίδιο RASGRF1 , σαν ένα που παραλλαγές του εντοπίστηκαν σε άτομα με μυωπία. Μια ξεχωριστή μελέτη στην Ολλανδία βρήκε ένα δεύτερο γονίδιο που επίσης έχει σχέση με τη μυωπία και ο Δρ Χάμοντ πιστεύει πως υπάρχουν και άλλα.

«Αυτό που βρήκαμε δεν είναι το μοναδικό γονίδιο της μυωπίας που υπάρχει , αλλά είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα στην πορεία για να καταλάβουμε πώς ένα μάτι γίνεται μυωπικό.»

Ο δρ Χάμοντ πιστεύει ότι οφθαλμικές σταγόνες ή ταμπλέτες που θα δίνονται σε παιδιά ή εφήβους θα μπορούν να μπλοκάρουν τα γενετικά μονοπάτια μέσα από τα οποία στέλνονται μηνύματα για να συνεχίζει ο βολβός να αυξάνει, θα χρειαστούν όμως αυστηρά τεστ γιά να αποκλήσουν πιθανές παρενέργειες.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons