Εξυπνοι τρόποι για να… «ξεφορτωθείτε» την δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα, αν και από μόνη της δεν είναι μια ασθένεια, μπορεί να προκαλέσει άλλες ασθένειες, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν διάφορα σοβαρότερα προβλήματα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι περίπου το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από δυσκοιλιότητα μία φορά κάθε τρίμηνο. Η βαρύτητα μπορεί να κυμαίνεται από πολύ ήπια έως πολύ σοβαρή. Και στην περίπτωση της δυσκοιλιότητας “η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία” .

Όλα τα σημάδια όπως, κολλώδη κόπρανα, πόνο κατά την αφόδευση, κοιλιακές κράμπες, δύσκολο συναίσθημα και πονο στο στομάχι, μπορεί να περιλαμβάνονται στην δυσκοιλιότητα.

Μερικές από τις αιτίες είναι οι διατροφικές συνήθειες, το πικάντικο φαγητό, τα λιπαρά τρόφιμα, το άγχος, η κατάθλιψη, τα ακραία συναισθήματα του θυμού και του φόβου και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κλιματολογικές συνθήκες.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε απο την δυσκοιλιότητα είναι:

1) Πάντα να πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα. (Περίπου 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα). Το νερό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τις κινήσεις του εντέρου σας, αλλά και να σας βοηθήσει να απομακτύνετε και τις τοξίνες.

2) Πάρτε πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή σας.

3) Για τη σωστή κένωση καθε το πρωί, μπορείτε να πάρετε 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο σε ένα ποτήρι γάλα κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

4) Το Λάχανο έχει πολές ινες και βοηθάει στην κινητικότητα του εντέρου, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του.

5) Τα φρούτα που περιέχουν σπόρους , δεν θα πρέπει να καταναλώνονται μαζί με τους σπόρους γιατί βραδύνουν τις κινήσεις του εντέρου.

6) Βράστε μερικά σύκα σε νερό. Πιείτε το αφέψημα πριν τον ύπνο. Προσπαθήστε να παίρνετε αυτό το αφέψημα για 3-4 νύκτες με σκοπό την θεραπεία μακροπρόθεσμης δυσκοιλιότητας.

7) Ένα πολύ απλό μέτρο είναι ένα ποτήρι ζεστό νερό, με το χυμό από ένα λεμόνι και λίγο αλάτι. Πιείτε το με άδειο στομάχι, πριν απο το βούρτσισμα των δοντιών σας.

8) Αφέψημα Μάραθου μπορεί επίσης να βοηθήσει. Το μάραθο βελτιώνει την πέψη σας και ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου σας.

9) Ένα μήλο την ημέρα (μαζί με το κόκκινο δέρμα του) είναι πολύ καλό για να κρατήσει τη δυσκοιλιότητα μακριά.

10) Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, πάρτε μια κουταλιά μέλι σε βρασμένο νερό, το οποίο έχετε ψύξει.

11) Ένα ύφασμα με χλιαρό νερο πάνω στην κοιλιά σας το βράδυ θα σας βοηθήσει ώστε την επομένη το πρωί η αφόδευση να γίνει πιο εύκολη.

12) Τα πορτοκάλια επίσης βοηθούν στην πέψη και στην κινητικότητα του εντέρου.

13) Εάν μπορείτε να βρείτε Harada (Chebulic Myrobalan) σε καταστήματα με ινδικά προϊόντα, αγοράστε το και τηγανίστε το σε βούτυρο. Στη συνέχεια πάρτε μια ίση ποσότητα απο μαύρο αλάτι, και προσθέστε το στο τηγανητό Chebulic. Κάντε μια πάστα από αυτό και αποθηκεύστε το σε ένα ξηρό αεροστεγές δοχείο. Ρίξτε μια κουταλιά του μίγματος αυτού σε ζεστό νερό. Είναι αποδεδειγμένο οτι το μείγμα που προκύπτει θα προσφέρει μόνιμη ανακούφιση σε πολλούς που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

.

14) Ετοιμάστε μια σαλάτα από παντζάρι (ποτιμήστε τα φύλλα) και ντομάτα. Φάτε αυτήν την σαλάτα σε οποιαδήποτε μικρή έξαρση της δυσκοιλιότητας.

15) Πάρτε μερικά σταφύλια και πετάξτε τους σπόρους τους. Βάλτε αυτά τα σταφύλια σε ένα ποτήρι με γάλα. Πιείτε ένα ποτήρι γάλα κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο και να μασείστε τα σταφύλια. Αυτό θα ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητά σας.

16) Μίγμα από Μπανάνα, γάλα και μέλι είναι επίσης πολύ καλό για το ευερέθιστο έντερο.

17) Πάρτε τη σκόνη από ένα ξηρό τζίντζερ ανακατέψτε την με κάποια φύλλα “Senna ” την οποία θα βρείτε σε ινδικά καταστήματα. Βάλτε τη σκόνη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Πίνετε ενώ ακόμα είναι ζεστό.

18) Αποφύγετε τους ξηρούς καρπούς.

19. Μπορείτε να αναμίξετε σπανάκι με το χυμό ενός καρότου. Πιείτε ένα ποτήρι πριν τομ ύπνο.

20) Η παπάγια (φρούτο) είναι παγκοσμίως γνωστή για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας.

21) Σωματική άσκηση: 15 λεπτά της άσκησης, θα κρατήσει το σώμα σε φόρμα και θα βοηθήσει το στομάχι σας στην πέψη. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι θα αναγκάσει τον οργανισμό σας να απελευθερώσει αδρεναλίνη, η οποία λειτουργεί ως ένα μεγάλο αγχολυτικό.

22) Ύπνος: Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός, ο ύπνος για τουλάχιστον 6 ώρες θα επιτρέψει στο οργανισμό σας να ξεκουρασθεί. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε οτι δεν πρέπει να φάτε τίποτα 2 ώρες πριν τον ύπνο.

23. Να έχετε θετική στάση απέναντι στη ζωή: Η στάση αυτή και μόνο μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες. Μια θετική στάση σημαίνει επίσης ότι η ψυχική υγεία σας είναι καλά και αυτό επηρεάζει αντίστοιχα τη σωματική υγεία.

Έτσι, η καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας είναι μια εύκολη σχετικά υπόθεση, αρκεί να γνωρίζετε και να θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή έτσι ώστε να ζήσετε μια “φυσιολογική” ζωή. Η επιλογή είναι δική σας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons