Σας ταλαιπωρεί η τριχόπτωση; Έχετε εξετάσει φυσικές λύσεις; Να ποιες

Η απώλεια μαλλιών είναι ένα από τα ανησυχητικά συμπτώματα, αφού εκτός από θέμα αισθητικής μπορεί να χτυπάει και καμπανάκι για κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι άνθρωποι πειραματίζονται εδώ και αιώνες με θεραπείες για την τριχόπτωση. Για παράδειγμα οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα περίεργο μείγμα από κόκκινο μόλυβδο, κρεμμύδια, αλάβαστρο, μέλι και ζωικό λίπος.

Φυσικά η έρευνα έχει προχωρήσει πολύ από τότε, αν θέλετε όμως να δυναμώσετε τα μαλλιά σας με φυσικά υλικά, δοκιμάστε τις τρεις παρακάτω λύσεις:

Χυμός από κρεμμύδι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μικρής μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση The Journal of Dermatology, 20 από τους 23 ανθρώπους που εφάρμοζαν χυμό από κρεμμύδι στο δέρμα του κεφαλιού τους δύο φορές την ημέρα, είδαν να φυτρώνουν νέες τρίχες σε έξι εβδομάδες. Οι επιστήμονες αποδίδουν το αποτέλεσμα στην αντιφλεγμονώδη δράση των φλαβονοειδών που περιέχουν τα κρεμμύδια.

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη, το δραστικό συστατικό στις πιπεριές τσίλι (που τις κάνει τόσο καυτερές), πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα που τελικά οδηγεί στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ερευνητές από την Ιαπωνία έδωσαν σε 48 άτομα με αλωπεκία καυτερές πιπεριές, δηλαδή καψαϊκίνη, ισοφλαβόνες και φυτοοιστρογόνα.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν καψαϊκίνη και ισοφλαβόνες, σχεδόν το 65% είδαν τα μαλλιά τους να αναπτύσσονται σημαντικά μετά από πέντε μήνες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η καψαϊκίνης και οι ισοφλαβόνες ενεργοποιούν τους νευρώνες στο δέρμα.

Φασκόμηλο, δεντρολίβανο και αλόη

Το φασκόμηλο αυξάνει την πυκνότητα των μαλλιών, το δεντρολίβανο και η αλόη βοηθά την ανάπτυξή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons