ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ! Ρίξτε πιπεράκι στο φαγητό και άλλα μπαχαρικά- Δείτε τι αναφέρουν οι ειδικοί

Αυτή η επιστημονική έρευνα αλλάζει τα δεδομένα! Δείτε τι αναφέρει…

Νέα αμερικανο-κινεζική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Medical Journal καταδεικνύει πως μπορούν να χαρίσουν και μερικά επιπλέον χρόνια ζωής!

Οι ερευνητές, με τον κινεζικής καταγωγής αναπληρωτή καθηγητή Λου Τσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ επικεφαλής, εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 500.000 Κινέζων ηλικίας 30 έως 79 ετών και προσπάθησαν να τις συσχετίσουν με το ιατρικό ιστορικό τους.

Η μελέτη, η οποία είχε συνολική διάρκεια επτά χρόνια και κατά το διάστημα αυτό έχασαν τη ζωή τους περίπου 20.000 άτομα, υπέδειξε ότι όσοι έτρωγαν πικάντικα φαγητά τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα αντιμετώπιζαν κατά μέσο όρο 14% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν καυτερά φαγητά λιγότερο από μία φορά σε εβδομαδιαία βάση, όπως αναφέρει το onmed

Όσοι έτρωγαν καυτερά φαγητά μία έως δύο φορές την εβδομάδα αντιμετώπιζαν κατά 10% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία (καρκίνο, καρδιοπάθεια, διαβήτη κ.α.).

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η μελέτη παρουσιάζει απλώς μια συσχέτιση ανάμεσα στα καυτερά φαγητά και στον μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, χωρίς να αποτελεί απόδειξη για τη συμβολή των πικάντικων φαγητών και εν γένει των καυτερών μπαχαρικών στην υγεία. Όπως αναφέρει ο Τσι, «σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία και από άλλους πληθυσμούς».

Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για ποιο λόγο η κατανάλωση καυτερών φαγητών φαίνεται να απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας. Μεταξύ των πιθανών βιολογικών μηχανισμών είναι η μείωση της χρόνιας φλεγμονής, η καλύτερη διάσπαση των λιπαρών στο σώμα, η μεταβολή της σύνθεσης των βακτηρίων στο έντερο κ.α.

Η καυτερή πιπεριά είναι το πιο συνηθισμένο συστατικό που χρησιμοποιείται στα φαγητά, σύμφωνα τουλάχιστον με τις κινεζικές συνήθειες που μελέτησε η έρευνα.

Η επιδημιολόγος Δρ Νίτα Φορούχι του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ δηλώνει ότι είναι ακόμη πρόωρο να πει κανείς με σιγουριά κατά πόσο είναι ωφέλιμο να τρώει κανείς συχνά καυτερά φαγητά, καθώς η σχετική επιστημονική συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Άλλοι επιστήμονες αναφέρουν ότι είναι καλύτερα να κάνει κάποιος μια ισορροπημένη διατροφή και να μη δίνει έμφαση στα καυτερά φαγητά.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons