ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ! Τροφή αδυνατίζει χωρίς προσπάθεια! Δεν το λέμε εμείς…

Αν θέλετε να θέσετε υπό έλεγχο το σωματικό βάρος σας, ίσως πρέπει να βάλετε τα όσπρια στην καθημερινή σας διατροφή, συνιστούν επιστήμονες από τον Καναδά.

Αναλύοντας συνδυαστικά τα ευρήματα προγενέστερων μελετών ανακάλυψαν ότι με τρία τέταρτα του φλιτζανιού όσπρια την ημέρα μπορεί κανείς να χάσει λίγο βάρος, ακόμα κι αν δεν κάνει δίαιτα.

Το όφελος αυτό «αποδίδεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και σε φυτικές ίνες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ράσελ ντε Σόουζα, διαιτολόγος και επιδημιολόγος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κλινικής Επιδημιολογίας & Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ, στο Οντάριο.

«Τα όσπρια έχουν επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, αυξάνοντας έτσι με αργό ρυθμό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να διατηρούν επί περισσότερη ώρα το αίσθημα κορεσμού της πείνας».

Όπως γράφουν ο δρ ντε Σόουζα και οι συνεργάτες του στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN), εξέτασαν στοιχεία από 21 κλινικές μελέτες στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικώς 940 υπέρβαροι και παχύσαρκοι εθελοντές.

Οι μελέτες είχαν διαρκέσει από τέσσερις έως 12 εβδομάδες και οι περισσότερες δεν αφορούσαν διατροφή για αδυνάτισμα αλλά για διατήρηση σταθερού του βάρους.

Όπως διαπίστωσαν, έπειτα από έξι εβδομάδες κατά μέσον όρο οι εθελοντές που έτρωγαν καθημερινά την ποσότητα των οσπρίων που προαναφέρθηκε είχαν κατά μέσον όρο απώλεια βάρους κατά 340 γραμμάρια σε σύγκριση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου όσπρια.

Αν και αυτό μοιάζει λίγο, δεν είναι καθόλου ασήμαντο, λένε οι ερευνητές, διότι οι εθελοντές δεν έκαναν δίαιτα για να χάσουν βάρος αλλά απλώς πρόσθεσαν λίγα όσπρια στην ημερήσια διατροφή τους.

Η απώλεια ήταν πολύ μεγαλύτερη στις λιγοστές μελέτες που είχαν εξετάσει τα όσπρια σε συνάρτηση με δίαιτα αδυνατίσματος ενώ, το σημαντικότερο, η κατανάλωση οσπρίων συσχετίσθηκε και με μείωση του σωματικού λίπους, σύμφωνα με tanea.gr

«Το να χάσει βάρος ένας άνθρωπος είναι σχετικά εύκολο αλλά το να μην ξαναπαχύνει είναι το πραγματικά δύσκολο», είπε ο δρ ντε Σόουζα. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι τα όσπρια μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά σε αυτό και επειδή είναι πολύ υγιεινά, καλό είναι να τα εντάξουμε στην ημερήσια διατροφή μας».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons