Σε στέλνει στο νοσοκομείο εσπευσμένα! Γνωρίζετε τι είναι το σύνδρομο τοξικού σοκ

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το σύνδρομο τοξικού σοκ; Και όμως δημιουργείτε από ένα αντικείμενο το οποίο το χρησιμοποιούμε συχνά. Δείτε τι ακριβώς είναι και τι πρέπει να γνωρίζετε…

Είναι μια σπάνια και εξαιρετικά επικίνδυνη επιπλοκή που μπορεί να προκύψει έπειτα από βακτηριακή λοίμωξη.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, το σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια σπάνια και εξαιρετικά επικίνδυνη επιπλοκή που μπορεί να προκύψει έπειτα από βακτηριακή λοίμωξη. Συχνά είναι αποτέλεσμα της δράσης τοξινών που απελευθερώνει το βακτήριο Staphylococcus aureus (χρυσίζων σταφυλόκοκκος). Μπορεί επίσης να προκύψει από τοξίνες που παράγουν βακτήρια της ομάδας Α του στρεπτόκοκκου.

Τα βακτήρια αυτά ζουν φυσιολογικά στον οργανισμό αρκετών ανθρώπων (ποσοστό 30% του γενικού πληθυσμού περίπου), κυρίως στο δέρμα, τον κόλπο και τη βουβωνική χώρα και συνήθως δεν προκαλούν επιπλοκές.

Το σύνδρομο τοξικού σοκ έχει συνδεθεί παραδοσιακά κυρίως με τη χρήση υπεραπορροφητικών ταμπόν. Η διακοπή της κυκλοφορίας συγκεκριμένων τύπων ταμπόν οδήγησε σε σημαντική μείωση των περιστατικών τοξικού σοκ σε γυναίκες. Το τοξικό σύνδρομο δεν πλήττει αποκλειστικά νεαρές γυναίκες αλλά και άνδρες, παιδιά και γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Παράγοντες κινδύνου αποτελούν οι ανοιχτές πληγές στο δέρμα και η πρόσφατη χειρουργική επέμβαση.

Εκτιμάται ότι περίπου τα μισά περιστατικά τοξικού σοκ συνδέονται με τη χρήση ταμπόν. Τα υπόλοιπα οφείλονται κυρίως σε τοπικές λοιμώξεις του δέρματος. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα άτομα μικρότερης ηλικίας, καθώς οι μεγαλύτεροι άνθρωποι παρουσιάζουν ανοσία στις τοξίνες που παράγουν τα βακτήρια.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons