Ποια συνήθεια μπορεί να σας παχαίνει

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συχνά επιλέγουν να καταναλώσουν κάποιο από τα γεύματα της ημέρας μπροστά στην τηλεόραση.

Κατά πόσο όμως μπορεί μια τέτοια συνήθεια να επηρεάσει το σωματικό βάρος; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πρακτική που μπορεί να συμβάλλει στην υπερκατανάλωση τροφής και συνεπώς θα ήταν καλό να αποφεύγεται.

Ειδικότερα, η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά τη διάρκεια του γεύματος, έχει ως αποτέλεσμα η προσοχή του ατόμου να μην είναι στραμμένη στο φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο, είναι εύκολο να οδηγηθεί σε αυξημένη κατανάλωση τροφής, αφού δε μπορεί να αντιληφθεί έγκαιρα το αίσθημα κορεσμού.

Από την άλλη, η παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί να επηρεάσει και τις διατροφικές μας επιλογές, αυξάνοντας την επιθυμία κατανάλωσης τροφίμων που προβάλλονται σε αυτή, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν «ανθυγιεινές» επιλογές, με αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος, ζάχαρη ή/και αλάτι.

Επομένως, προτιμήστε να κλείσετε την τηλεόραση κατά τη διάρκεια του φαγητού και αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεστε, προκειμένου να απολαύσετε το γεύμα σας. Καθίστε στο τραπέζι και μην ξεχνάτε να τρώτε με αργό ρυθμό, καθώς έτσι θα μπορέσετε να αντιληφθείτε το αίσθημα κορεσμού και να αποφύγετε την «ασυναίσθητη» κατανάλωση τροφής και την πρόσληψη περιττών θερμίδων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons