Το μούδιασμα στο πρόσωπο δεν είναι και τόσο αθώο- Δείτε ποιες σοβαρές ασθένειες κρύβει!

Το μούδιασμα επηρεάζει και τις 2 πλευρές του προσώπου! Ποιες σοβαρές ασθένειες όμως εγκυμονεί;

Οι αιτίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παράλυση, φλεγμονή του νεύρου και εγκεφαλικό επεισόδιο

Αιτίες

κακή θέση

Η άσκηση των δραστηριοτήτων με το κεφάλι μπορεί να δημιουργήσει πίεση και φλεγμονή του τριδύμου νεύρου.

εγκεφαλικό

Τα εγκεφαλικά επεισόδια που προκαλούνται από απόφραξη της ροής του αίματος σε ένα τμήμα του εγκεφάλου. Αυτό μπορεί να παράγει αδυναμία ή παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου και του σώματος. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι σοβαρά και απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Ορισμένα εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία στον εγκέφαλο και να είναι απειλητικά για τη ζωή και μπορεί να απαιτούν επείγουσα επέμβαση.

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι εκδηλώνουν μούδιασμα και αδυναμία στη μία πλευρά του σώματος ή του προσώπου. Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο προκαλεί συνήθως μόνιμα προβλήματα, αλλά μπορεί να βελτιωθούν με το χρόνο και τη θεραπεία.

ισχαιμικό επεισόδιο

Τα παροδικά ισχαιμικά επεισόδια (ΤΙΑ) είναι μέρος της εξέλιξης ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Tα συμπτώματα υποχωρουν για τα περισσότερα μέσα σε μια ώρα.

παράλυση

Η παράλυση συνήθως οφείλεται στη μία πλευρά του προσώπου. Σπάνιες περιπτώσεις αφορούν και τις δύο πλευρές και συνήθως σχετίζονται με λοίμωξη από ένα τσίμπημα από τσιμπούρι (νόσος του Lyme).

Συμπτώματα. l. Ολόκληρη η πλευρά του προσώπου γενικά επηρεάζεται από το μέτωπο προς τα κάτω προς το στόμα.

νευραλγία τριδύμου

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από φλεγμονή ή ερεθισμό του τριδύμου νεύρου. Οι αιτίες περιλαμβάνουν μη φυσιολογική ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων γύρω από το νεύρο, όγκους και φλεγμονή.

σκλήρυνση κατά πλάκας

Σε αυτήν την αυτοάνοση κατάσταση, το σώμα επιτίθεται διάφορα μέρη του νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του τριδύμου νεύρου. Η ακριβής αιτία είναι άγνωστη. Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά συμπτώματα και μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την λειτουργία και την ποιότητα ζωής, όπως αναφέρει η iatropedia.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons