Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ! Δείτε τα προϊόντα που σας στέλνουν στο νοσοκομείο για εξετάσεις!

Ακόμα και αν προσέχουμε την κατανάλωση γλυκών και ζάχαρης υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μεταβάλλουν το σάκχαρο. Από την καφείνη μέχρι το εργασιακό άγχος εξετάζουμε τους σημαντικότερους.

Καφεΐνη

Τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να αυξηθούν ακόμη και με το σκέτο καφέ χωρίς θερμίδες, χάρη μόνο στην καφεΐνη. Το ίδιο ισχύει για όλα τα καφεινούχα όπως το τσάι. Κατά ειρωνικό τρόπο, άλλες ενώσεις στον καφέ μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη 2 αλλά αυτό έχει σχέση με τις ποσότητες

Προϊόντα με γλυκαντικά

Μπορεί να μην περιέχουν ζάχαρη αλλά γλυκαντικά όπως η ζαχαρίνη, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν έχουν άλλα σάκχαρα όπως άμυλο, αλκόολες σακχάρων όπως η σορβιτόλη και λίπη που πιθανώς να μετατραπούν σε σάκχαρα.

Οι μαύροι υδατάνθρακες

Μπορεί να είναι πιο υγιεινοί από τους “άσπρους” αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μεταβάλλουν τα επίεπεδα σακχάρου. Απλά το κάνουν πιο αργά.

Ένα βαρύ κρυολόγημα

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντιβιοτικά και τα αποσυμφορητικά που μπορεί να καθαρίσουν τα ιγμόρεια σας, μπορεί να επηρεάσουν το σάκχαρό σας.

Το εργασιακό άγχος
Όποιαδήποτε μορφή άγχους προκαλεί αντοχή στην ινσουλίνη και συνεπώς αδυναμία ρύθμισης του σακχάρου. Από τις μορφές μη παθολογικού στρες, το εργασιακό είναι το πιο έντονο.

Σφολιάτες και κουλούρια

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας φέτα άσπρο ψωμί από ένα κουλούρι; Τα κουλούρια έχουν πολύλ περισσότερους υδατάνθρακες. Οι σφολιάτες έχουν ακόμα περισσότερες θερμίδες λόγω λιπών.

Ενεργειακά ποτά
Συνήθως περιέχουν υψηλά επίπεδα υδατανθράκων

Αποξηραμένα Φρούτα
Είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές αλλά περιέχουν συμπυκνωμένους υδατάνθρακες. Αν αντί για ένα σύκο φάμε δύο αποξηραμένα, τα σάκχαρα διπλασιάζονται.

Στεροειδή

Τα στεροειδή όπως αυτά για την καταπολέμηση των εξανθημάτων και της αρθρίτιδας έχουν την ίδια δράση μετο άγχος.

Οι άνθρωποι παίρνουν κορτικοστεροειδή, όπως πρεδνιζόνη, για τη θεραπεία εξανθήματα, αρθρίτιδα, άσθμα, και πολλές άλλες συνθήκες. Αλλά μπορεί να ενισχύσει το σάκχαρο στο αίμα σας, και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει διαβήτη σε μερικούς ανθρώπους. Διουρητικά που βοηθούν στην υψηλή πίεση του αίματος, που ονομάζεται επίσης νερό χάπια, μπορούν να κάνουν το ίδιο. Μερικά αντικαταθλιπτικά επίσης να αυξήσει ή χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αποσυμφοριτικά
Τα πιο επικίνδυνα συστατικά είναι η ψευδοεφεδρίνη καιη φαίνυεφρίνη. Ψάξτε στην ίδια κατηγορία φαρμάκων χωρίς αυτά.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons