Οι 10 πιο περίεργες φοβίες στα ιατρικά χρονικά

Τι φοβάστε εσείς περισσότερο; Πάντως, δύσκολο να είναι κάτι από αυτά.

1. Papaphobia: ο φόβος του Πάπα
Θεωρείται ως ένα απο τα πιο φιλάνθρωπα και θαυμάσια άτομα στον κόσμο, εκατομμύρια συρρέουν σ ‘αυτόν, προσδοκώντας την ευλογία του εκτός από εκείνους που υποφέρουν από…

“Papaphobia»: μια μη φυσιολογική ή παθολογική επίμονος φόβος του Πάπα ή του παπισμού. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, γρήγορη αναπνοή, καρδιακή αρρυθμία, εφίδρωση, ναυτία και γενικότερα συναισθήματα τρόμου. Και μπορεί να μην είναι μόνο για τον ίδιο τον Πάπα? Ένα άτομο με papaphobia μπορεί επίσης να φοβάται την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, γι ‘αυτό κρατήστε ό,τι σχετικό με πάπες, εκκλησίες κτλ. μακριά από αυτούς!

2. Arachibutyrophobia: ο φόβος μήπως το φυστικοβούτυρο κολλήσει στον ουρανίσκο

Τι να πω; Το ακούσαμε και αυτό. Το να φάει κάποιος ενα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση για τα άτομα με aracibutyrophobia(φυστικοβουτυροφοβία), καθώς θα φρικάρουν, αν το βούτυρο κολλήσει στον ουρανίσκο τους.

3. Trichophobia: ο φόβος της χαλαρής τρίχας

Αν αυτό που βλέπετε είναι μία τρίχα στη σούπα σας, είστε εντάξει, αλλά αν τις βλέπετε παντού, να γεμίζουν τον χώρο τότε ίσως να πάσχετε απο Τριχοφοβία. Από τις ελληνικές λέξεις Τρίχα και Φοβία, είναι η αποστροφή και ο τρόμος που προκαλείται από τη θέα τριχών στα ρούχα ή αλλού.

4. Nomophobia: ο φόβος να είσαι αποκομμένος απο την επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου

Πώς αισθάνεστε όταν το τηλέφωνό σας δεν έχει κάλυψη δικτύου; Θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε το κινητό σας για μια ολόκληρη μέρα; Είτε έχετε ξεμείνει από μπαταρία ή από μονάδες, είτε χάσετε το τηλέφωνό σας ή είστε σε μια περιοχή χωρίς σήμα, το να μείνετε χωρίς κινητό τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει σε μερικούς ανθρώπους συμπτώματα πανικού που στον 21ο αιώνα περιγράφεται ως “Nomophobia”.

5. Ephebiphobia: ο φόβος των εφήβων

Aρχικά ήταν γνωστός ώς «φόβος και η απέχθεια των εφήβων,« σήμερα το φαινόμενο έχει αναγνωριστεί ως ένα “ανακριβές, υπερβολικό και εντυπωσιακό χαρακτηρισμό των νέων” σε όλο τον κόσμο. Ο κοινωνιολόγος Ray Oldenburg το έχει αποδώσει στο χάσμα των γενεών και την «αύξηση των διαφορών της νεολαίας από τους ενήλικες στην αμερικανική κοινωνία. Επίσης “ο φόβος των εφήβων” οφείλεται στο φόβο της απόρριψης των ενηλίκων απο τους ίδιους τους νέους με αποτέλεσμα την ρήξη των σχέσεων μεταξύ τους.

6. Scopophobia: φόβος οτι κάποιος μας κοιτάζει

Μια έντονη αίσθηση και ένας παράλογος φόβος ότι κάποιος μας κοιτάζει ή μας παρακολουθεί, οι Scopophobics τείνουν να αποφεύγουν τους μεγάλους δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα και άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων. Ακόμη και απλές εργασίες, όπως η οδήγηση ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο πάσχων θα βιώσει μια έντονη αίσθηση φόβου και ανησυχίας, δεδομένου ότι παράλογα αντιλαμβάνονται οτι οι άλλοι τους κοιτάζουν, είτε από τα αυτοκίνητα δίπλα τους, ή από τα αυτοκίνητα μπροστά ή πίσω και γύρω από τους καθρέπτες.

7. Spectrophobia: ο φόβος των κατόπτρων

Αυτό το είδος της ειδικής φοβίας περιλαμβάνει ένα νοσηρό φόβο των κατόπτρων και ο τρόμος να δει κάποιος το είδωλό του. Ο ψυχαναλυτής Sandor Ferenczi ταξινόμησε τη φοβία αυτή σε μία περίπτωση με δύο κύριες αιτίες: ο φόβος της αυτογνωσίας και της πτήσης από την επιδειξιμανία.

8. Phagophobia: ο φόβος της κατάποσης

Σε ηπιότερες περιπτώσεις ο Φαγοφοβικός τρώει μόνο μαλακά και υγρά τρόφιμα, και ο φόβος του εκφράζεται με παράπονα στην κατάποση χωρίς κανέναν προφανή λόγο ή φυσικά αίτια, σύμφωνα με εξετάσεις και εργαστηριακές αναλύσεις. Η Φαγοφοβία μπορεί να οδηγήσει σε (και συγχέεται με) τον φόβο της κατανάλωσης, και την επακόλουθη κακή διατροφή και απώλεια βάρους.

9. Εμετοφοβία: ο φόβος του εμετού

Η Εμετοφοβία είναι ο παράλογος φόβος του εμετού, η ύπαρξη με άλλους που κάνουν εμετό, ή και ο ίδιος να κάνει εμετό. Στην χειρότερη περίπτωση, τα άτομα με αυτή τη συγκεκριμένη φοβία τείνουν να αποφεύγουν να τρώνε έξω, αποφεύγουν την κοινωνικοποίηση και τις κοινωνικές συνευρέσεις. Μπορούν να μην τρώνε σχεδόν καθόλου και γι ‘αυτό πολλοί συχνά είχαν διαγνωστεί με ανορεξία, αλλά όχι βουλιμία, καθώς αυτή η ασθένεια αφορά το υπερβολικό βάρος ή ένα υγιές βάρος.

10. Triskaidekaphobia: ο φόβος για τον αριθμό 13

Ένας από τους πιο κοινούς φόβους, αλλά και πάλι χωρίς νόημα. Ακόμα και ο Αδόλφος Χίτλερ φοβόταν τον αριθμό 13. Υπάρχει συγκεκριμένα και ο φόβος για την Παρασκευή και 13, καθώς, ονομάζεται paraskavedekatriaphobia. Τετραφοβία είναι ο φόβος για τον αριθμό 4, και είναι πιο δημοφιλής στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons