Ο bodybuilder που ζει με την καρδιά… σε ένα σακίδιο!

hpack000.jpg

Ο 26χρονος Andrew Jones από το Κονέκτικατ ένιωσε για πρώτη φορά αδιαθεσία το 2012 όταν αγωνιζόταν για να αναπνεύσει κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής τρεξίματος.

Δύο χρόνια αργότερα τρομοκρατήθηκε όταν έφτυνε αίμα και ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό. Στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν μυοκαρδιοπάθεια -μια ασθένεια των μυών της καρδιάς- και σύντομα η καρδιά του έγινε τόσο αδύναμη ώστε δεν μπορούσε να σταθεί, να περπατήσει ή να ντυθεί μόνος του.

Τελικά του ανακοινώθηκε ότι έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για μεταμόσχευση, ενώ τώρα έχει μια τεχνητή καρδιά την οποία μεταφέρει με ένα σακίδιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. Οι γιατροί τον είχαν ενημερώσει ότι αν δεν έκανε μεταμόσχευση, σύντομα θα έφευγε από τη ζωή.

Καθώς όμως δεν υπήρχε διαθέσιμο όργανο για μεταμόσχευση, του δόθηκε ένας βηματοδότης και μια τεχνητή καρδιά την οποία μεταφέρει με ένα σακίδιο ακόμη και στην πλάτη του. Παρά το ότι «έπαιξε» με το θάνατο, τώρα ξεκίνησε και πάλι τη γυμναστική και ο ίδιος αισθάνεται «ευγνώμων που είναι ζωντανός».

Μιλώντας για το πρόβλημα της υγείας του, ανέφερε: «Είναι κάτι που δεν θα ήθελα ποτέ να ευχηθώ ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Δεν μπορείς να αναπνεύσεις, δεν μπορείς να σκεφτείς, δεν τρως και δεν κοιμάσαι. Ζώντας με τη ασθένεια αυτή, μπήκα σε μια κατάσταση ρουτίνας με την κατάθλιψη και το σωματικό πόνο. Έπρεπε να σταματήσω να δουλεύω γιατί δεν μπορούσα να σταθώ περισσότερο από 10 λεπτά. Δεν μπορούσα ούτε να ντυθώ χωρίς να λαχανιάσω. Η ζωή μου κατέρρεε και ήθελα απλά να ανακουφιστώ».

Ο νεαρός bodybuilder πάλεψε με την ασθένειά του και θέλει να δώσει κουράγιο σε όλους όσους μάχονται. Οι γιατροί τού είπαν ότι πλέον μπορεί να προπονείται χωρίς να κάνει υπερβολές κι εκείνος επιστρέφει σιγά-σιγά στην καθημερινότητά του. «Κάνω ό,τι μπορώ, χωρίς να θέτω σε κίνδυνο την υγεία μου και την ασφάλεια των οργάνων μου», αναφέρει και στέλνει το δικό του μήνυμα για τη μεταμόσχευση οργάνων.

hpack1.jpghpack3.jpg hpack4.jpghpack2.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons