Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Επιδαύρου για το κέντρο υγείας

giatroi.medium.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Επιδαύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με πρωτοβουλία του Δήμου, στο κέντρο υγείας Λυγουριού, για να αποτρέψουν, αφ’ ενός την μεταφορά βιοχημικού μηχανήματος από το κέντρο υγείας προς την Τρίπολη, καθώς είχαν την πληροφορία ότι θα γίνει σήμερα και αφετέρου για να δηλώσουν ότι δεν θα επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση του κέντρου υγείας.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας πήρε απόφαση να μεταφέρει προσωρινά, χωρίς όμως να καθορίζει το χρονικό διάστημα, ένα βιοχημικό μηχάνημα από το μικροβιολογικό εργαστήριο του κέντρου υγείας Λυγουριού, σε υγειονομική μονάδα της Τρίπολης.

Ο κ. Γκάτζιος σημείωσε ότι ως πρόσχημα για την μεταφορά του μηχανήματος, χρησιμοποιείται η απόσπαση του γιατρού που το χειριζόταν στο Ναύπλιο και τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την υποβάθμιση του κέντρου υγείας και των υγειονομικών υπηρεσιών στην περιοχή. Τους λέμε να σταματήσει η απόσπαση και να επιστρέψει πίσω ο άνθρωπος που το χειριζόταν και να μας δώσουν το δικαίωμα να αποκαταστήσουμε την βλάβη που έχει το μηχάνημα. Θα την πληρώσουμε εμείς από το Δήμο».

Υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι του Λυγουριού και της Επιδαύρου ευρύτερα, κάνουν περιφρούρηση, είναι όλοι σε ετοιμότητα και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να πάρουν το μηχάνημα και ζητάμε να επιστρέψει στο κέντρο υγείας όλο το προσωπικό που έχει φύγει με αποσπάσεις». Ανέφερε επίσης ότι 16 άτομα έχουν μετακινηθεί από το κέντρο υγείας.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ακόμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν μπορεί μια τουριστική περιοχή όπως είναι η Επίδαυρος, να υποβαθμίζεται και τόνισε με αγανάκτηση ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει ομόφωνα να αναλάβει την επισκευή του μηχανήματος και ζητά να δοθεί το δικαίωμα να προσλάβει γιατρό ο ίδιος ο Δήμος.

Επιπλέον ανέφερε, ότι θα υποβληθεί μήνυση προς τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, θεωρώντας ότι δεν είναι νόμιμη η απόφαση που έλαβε για τη μεταφορά του μηχανήματος.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons