«Άγγιγμα ζωής» σε καρκινοπαθείς νησιών των Κυκλάδων

amorgos-735x457.jpg

Στο πλευρό των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και ζουν σε απομακρυσμένα νησιά των Κυκλάδων βρίσκεται ο μη κυβερνητικός οργανισμός «Άγγιγμα Ζωής» με το πιλοτικό πρόγραμμα «Καρκίνος & Τώρα Τι;», που ξεκινάει το ταξίδι του αύριο από την Αμοργό.

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεύθυνη του προγράμματος, Χριστίνα Νομικού, «το 82% των ογκολογικών ασθενών έρχονται στην Αθήνα για τη θεραπεία τους, καθώς στον τόπο διαμονής τους δεν υπάρχει κατάλληλη ιατρική υποδομή, ούτε το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό. Έτσι, δυστυχώς, οι ογκολογικοί ασθενείς επιβαρύνονται με επιπλέον κόστη, αλλά και ταλαιπωρία, καθώς ανάλογα με τον κύκλο θεραπειών τους θα πρέπει να συναντηθούν με τον γιατρό τους.

Εμείς, αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε τις εξετάσεις τους, τούς στέλνουμε τα αποτελέσματα των βιοψιών, ενώ βοηθάμε και στην περίπτωση που θελήσουν να λάβουν και μια δεύτερη γνώμη γιατρού».

Όπως διευκρινίζει η κ. Νομικού, το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να μειώσει τα έξοδα, τις άσκοπες μετακινήσεις, να ελαφρύνει το ψυχολογικό βάρος του ασθενούς, αλλά και να δώσει αξιόπιστα στατιστικά για κάθε νησί σχετικά με τον καρκίνο. Ειδικότερα, περιλαμβάνει καταγραφή των ασθενών και των θεραπειών τους, ενημέρωση – εκπαίδευση των τοπικών ιατρών για τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή (ανάλογα με την μορφή της νόσου), αξιοποίηση του ιατρικού εξοπλισμού του κάθε νησιού, ψυχολογική στήριξη του ασθενή αλλά και του οικείου περιβάλλοντος είτε κατά την διάρκεια των επισκέψεων των υπευθύνων του προγράμματος, είτε μέσω skype, καθώς και έγκαιρη εξασφάλιση των φαρμάκων για τη χημειοθεραπεία τους. Ειδικά για το τελευταίο η κ. Νομικού θα αναφέρει:

«Όταν επικοινωνήσουν μαζί μας, εμείς θα βρούμε τα φάρμακα και θα τους τα στείλουμε στο σπίτι τους χωρίς καμία επιβάρυνση, εντελώς δωρεάν».

«Έχουμε προγραμματίσει να γίνει ενημέρωση για την έγκαιρη πρόληψη κι αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά και να υπάρξει εκπαίδευση των γιατρών που εργάζονται στα νησιά από εξειδικευμένους ογκολόγους. Στους στόχους μας είναι να συναντηθούμε με κρατικούς και θεσμικούς φορείς. Η ομάδα μας θα πλαισιώνεται κι από 2 γιατρούς με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας» πρόσθεσε η κ. Νομικού.

Τα νησιά που περιλαμβάνονται στο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, είναι η Αμοργός, η Σύρος, η Τήνος, η Σχοινούσα, η Δονούσα, η Ηρακλειά. «Αυτό το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά σκοπεύουμε να το συνεχίσουμε. Εξάλλου, εμείς στο «Άγγιγμα ζωής» πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε, να μην μπορούμε. Κι οφείλουμε να προσπαθήσουμε», καταλήγει η κ. Νομικού.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons