Γιατί δεν πρέπει να ανακατεύετε την κάνναβη με καπνό

smoking101110.medium.jpg

Πολλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο ανακατεύουν την κάνναβη με καπνό, τόσο για να εξοικονομήσουν χρήματα, όσο και για να εισπνέουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη ναρκωτική ουσία. Όμως μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι αυτό το ανακάτεμα αυξάνει τον κίνδυνο εξάρτησης του χρήστη και από τα δύο.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων University College και King’s College του Λονδίνου, με επικεφαλής την κλινική ψυχοφαρμακολόγο Τσάντνι Χιντόσα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχιατρικής Frontiers in Psychiatry, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 33.700 χρήστες κάνναβης (παράγωγα της οποίας είναι η μαριχουάνα και το χασίς). Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από 18 χώρες και είχαν απαντήσει ανώνυμα σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειές τους, όσον αφορά τη χρήση κάνναβης και των παραγώγων της.

Διαπιστώθηκε ότι πολύ συχνότερα ανακατεύουν την κάνναβη με καπνό (σε τσιγάρο, πίπα κ.α.) οι Ευρωπαίοι χρήστες, σε ποσοστό από 77% έως 91% ανάλογα με τη χώρα, ενώ πολύ μικρότερα είναι τα αντίστοιχα ποσοστά στις ΗΠΑ (4,4%) ή στη Βραζιλία (7%).

Ο καπνός και η κάνναβη χρησιμοποιούνται από τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο και 182 εκατομμύρια χρήστες διεθνώς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα. Και οι δύο ουσίες έχουν ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

«Η κάνναβη είναι λιγότερο εθιστική από τον καπνό, αλλά η έρευνά μας δείχνει ότι το ανακάτεμά τους μειώνει το κίνητρο του χρήστη να σταματήσει τη χρήση αυτών των ουσιών», δήλωσε η Χιντόσα. Τόνισε ότι το ανακάτεμά τους αυξάνει την ψυχολογική εξάρτηση του χρήστη και από τις δύο ουσίες, σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αν είναι χρήστης της μιας μόνο από τις δύο.

Σύμφωνα με την μελέτη, ο πιο δημοφιλής τρόπος ανάμιξης της κάνναβης με καπνό παγκοσμίως είναι με «τσιγαριλίκι» (προτιμάται από το 93,4% των χρηστών). Πίπα για το ανακάτεμα κάνναβης-καπνού χρησιμοποιεί το 11,7% των χρηστών.

Οι άνδρες είναι πιθανότερο να ανακατέψουν καπνό και κάνναβη (68,2%) σε σχέση με τις γυναίκες (63,8%). Οι χρήστες που τα ανακατεύουν, είναι νεότεροι (26 ετών κατά μέσο όρο), σε σχέση με όσους κάνουν σκέτη χρήση κάνναβης (31 ετών). Το 16% των χρηστών δεν έχουν ποτέ δοκιμάσει καπνό ανεξάρτητα από την κάνναβη.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons