Ξανθός: Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν τα φαρμακεία για την επομένη αξιολόγηση

2471797.jpg

Την κατηγορηματική θέση ότι «η συζήτηση για τα φαρμακεία έχει κλείσει και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες που να τα αφορούν για την επομένη αξιολόγηση», διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους φαρμακοποιούς, όπως το ιδιοκτησιακό, το ωράριο λειτουργίας, τα Γενικής Διάθεσης Φάρμακα (ΓΕΔΙΦΑ), η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, ενώ ο πρόεδρος του ΠΦΣ κατέθεσε 11 φακέλους που αφορούν όλα τα θέματα τα οποία, όπως είπε, «κατά καιρούς έχουν τεθεί υπόψη των εκάστοτε ηγεσιών και παραμένουν άλυτα».

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει περάσει από τη Βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά την φαρμακευτική περίθαλψη και θα έχει ως αντικείμενο το φάρμακο και το χονδρεμπόριο και ξεκαθάρισε πως «δεν επίκειται νέα υπουργική απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς», επισημαίνοντας ότι «το γενικότερο πλαίσιο δεν μπορεί να τεθεί υπό αναθεώρηση».

Όσον αφορά τα ΓΕΔΙΦΑ ο κ. Ξανθός, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, δεσμεύτηκε ότι η λίστα αφορά αποκλειστικά 216 σκευάσματα και 43 δραστικές ουσίες, δεν πρόκειται να διευρυνθεί στο μέλλον και στη λίστα θα συμπεριληφθούν μόνο όσα σκευάσματα ζητήσουν οι εταιρείες. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η διάθεση των ΓΕΔΙΦΑ υπόκειται σε σαφείς περιορισμούς και δεν θα αλλάξουν, αφού έχουν προκαθοριστεί από την επιστημονική επιτροπή του ΕΟΦ (μικρότερη συσκευασία, διαφορετική περιεκτικότητα, περιορισμός στην διάθεση μόνο δύο εμβαλλαγίων, κ.λπ.).

Για το θέμα των ανασφάλιστων, απαντώντας στον προβληματισμό του προέδρου του ΠΦΣ για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και για ενδεχόμενη καθυστέρηση στις πληρωμές των φαρμακείων, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως δεν θα επιβαρύνει τη δαπάνη και δεν θα επηρεάσει τις πληρωμές.

Σύμφωνα με ΠΦΣ, για το θέμα του ωραρίου, ο κ. Ξανθός ανέφερε πως είναι ένα αρρύθμιστο τοπίο, που θέλει διευθέτηση, προσθέτοντας ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει ρύθμιση που βρίσκεται κοντά σε αυτά που επιθυμούν οι φαρμακοποιοί.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons