Ελλείψεις στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

EKAV-735x456.jpg

Για σοβαρές ελλείψεις στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, σημαντικότατες είναι οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά όπως τακάκια, φίλτρα, ελαστικά, ενώ ανάμεσα στις ελλείψεις καταγράφονται και αυτές σε επιδέσμους, απολυμαντικό υγρό καθώς και άλλων υλικών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας υπενθυμίσουμε ότι στο ΕΚΑΒ συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα για μεγάλο χρονικό διάστημα ,ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται και νέα ζητήματα τα οποία και αυτά μας προβληματίζουν για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται.

Συγκεκριμένα, δεν έχει δοθεί λύση εδώ και πολλούς μήνες με την καθαριότητα των εγκαταστάσεων της Κ.Υ του ΕΚΑΒ και την απολύμανση-καθαριότητα των ασθενοφόρων που σε παλιότερη συνάντησή μας είχατε δεσμευτεί ότι θα επιλυθούν σύντομα. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο θέμα των στεγάσεων του ΕΚΑΒ, σε πολλούς τομείς δεν υπάρχουν κλιματιστικά εν λειτουργία με αποτέλεσμα τα πληρώματα ασθενοφόρων τον ελάχιστο χρόνο που μπορεί να έχουν για να ξεκουραστούν από τον υψηλό φόρτο εργασίας, να αποφεύγουν να μπουν στις στεγάσεις (τύπου isobox) διότι οι συνθήκες είναι τραγικές από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης αρκετές στεγάσεις δεν έχουν καθόλου εξοπλισμό ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους διασώστες.

Συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις  σημαντικών ανταλλακτικών για τα ασθενοφόρα όπως οι αισθητήρες κοντέρ ,με αποτέλεσμα αρκετά ασθενοφόρα να μην έχουν ένδειξη της ταχύτητας με την οποία κινούνται αλλά και δεν λειτουργεί ο χιλιομετρητής ώστε να φαίνεται πόσα χιλιόμετρα διανύει ένα ασθενοφόρο καθημερινά για να μπορεί να γίνεται σωστά το σέρβις, η αλλαγή αναλώσιμων ανταλλακτικών (τακάκια, ελαστικά, φίλτρα, κλπ) αλλά και η  ακριβής καταγραφή χιλιομέτρων του ασθενοφόρου στο γέμισμα με καύσιμα.

Ελλείψεις υγειονομικού υλικού. Εδώ και καιρό υπάρχουν ελλείψεις σε μάσκες τύπου venturi,ελαστικούς επιδέσμους,  υγρό για απολύμανση, όπως και σε άλλα υλικά, σημαντικά για την λειτουργία όλων των τμημάτων που επιχειρούν στα επείγοντα. Ταυτόχρονα και άλλα υγειονομικά υλικά τελειώνουν με αποτέλεσμα οι διασώστες να έχουν πρόβλημα στην αντιμετώπιση περιστατικών.

Επίσης θέλουμε να καταγγείλουμε τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις που γίνονται με αποφάσεις σας, αποδυναμώνοντας την Αττική καθώς και άλλους τομείς (π.χ Ιστιαία), δημιουργώντας αίσθημα αδικίας προς εκατοντάδες εργαζομένους που έχουν αιτηθεί μετάθεση και δεν ικανοποιείται και βλέπουν ότι δεν τηρείται καμία αξιοκρατία στις μετακινήσεις. Ειδικά υπάλληλοι που έχουν ξεπεράσει μια δεκαετία χωρίς να τους έχει δοθεί η δυνατότητα να μετακινηθούν στον τόπο συμφερόντων τους ,είναι άδικο να βλέπουν νεοδιοριζόμενους συναδέλφους τους να μετακινούνται αλλά και άλλους να διακόπτουν άδειες άνευ αποδοχών και να μην γυρίζουν στην οργανική τους θέση αλλά να μετακινούνται σε άλλους τομείς, όπως ο τομέας Χανίων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons