ΕΙΝΑΠ- ΙΣΑ: Πρακτική αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

suntago.medium.jpg

Πρακτική αδυναμία διαπιστώνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξετάσεων από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων, εξαιτίας «των συνθηκών που επικρατούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία». Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, επισημαίνοντας, ότι, «λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας και της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, η εφαρμογή μίας τέτοιας απόφασης δεν είναι εφικτή». ΕΙΝΑΠ και ΙΣΑ ζητούν την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, τονίζοντας ότι «δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο των εφημερευόντων γιατρών στα ΤΕΠ» και «υποβαθμίζει σοβαρά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών».

Το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει πως είναι «πρακτικά ανάρμοστη και εν δυνάμει επικίνδυνη για τους ασθενείς, δεδομένων των συνθηκών (έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και υποδομών), η επιχειρούμενη από τους αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ επιβολή στους εφημερεύοντες γιατρούς να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, μέσω της ΗΔΙΚΑ, τις επείγουσες παρακλινικές ενδονοσοκομειακές εξετάσεις στα ΤΕΠ των νοσοκομείων».

Αναφέρει, ότι, οι γιατροί δεν έχουν καμιά σχέση με τα οικονομικά και λογιστικά ζητήματα του νοσοκομείου, ενώ ο ΙΣΑ προτείνει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για εξετάσεις μπορεί, πλην των περιπτώσεων του κατεπείγοντος, να γίνει στα πλαίσια τυχόν νοσηλείας ή στα εξωτερικά ιατρεία. Άλλως, σε περίπτωση κατεπείγοντος, όταν μία εξέταση πρέπει άμεσα να εκτελεστεί εντός του νοσοκομείου, η συνταγογράφηση μπορεί και θα πρέπει να είναι μόνο χειρόγραφη και όχι ηλεκτρονική.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons