Ο πονόλαιμος σας ταλαιπωρεί ακόμα και το καλοκαίρι;

poanslasimso.medium.jpg

Καλοκαίρι: Η πιο θερμή περίοδος του χρόνου. Η ζέστη και η υπερβολική υγρασία θα μας  ταλαιπωρούν συνεχώς. Αυτό θα έχει σαν επακόλουθο την εντατική χρήση κλιματιστικών. Είναι όμως, γνωστό ότι η συνεχής χρήση των κλιματιστικών ξηραίνει την ατμόσφαιρα  και μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο και βήχα, ή ακόμα και κρυολόγημα.

Μερικοί από τους λόγους είναι:

Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας από κρύο σε ζεστό και αντίστροφα. Τα κλιματιστικά ξηραίνουν το προστατευτικό στρώμα βλέννης του λαιμού και τον αφήνουν ακάλυπτο στις ‘’επιδρομές’’ των μικροβίων. Η κακή συντήρηση των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς νερού στο κλιματιστικό, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη μικροβίων,  με έντονα συμπτώματα από το αναπνευστικό και πονόλαιμο. Η λειτουργία του συστήματος κλιματισμού με κλειστά παράθυρα, γεγονός που οδηγεί σε ανεπαρκή ανακύκλωση του αέρα, μεταξύ των χώρων του σπιτιού και του εξωτερικού περιβάλλοντος. Παγωτά και κρύα ποτά: Τα παγωτά & τα κρύα ποτά μπορεί να αποτελούν μια από τις κυριότερες καλοκαιρινές απολαύσεις αλλά δυστυχώς μπορεί να είναι και οι αιτίες που ξυπνάμε με ένα «κάκτο» στο λαιμό την επόμενη μέρα.

Ο πονόλαιμος, βάσει ερευνών, διαρκεί από 3 έως 7 ημέρες, όσο δηλαδή η μέση διάρκεια παραμονής σε ένα νησί. Ένα κακό σενάριο είναι να κάνει την εμφάνισή του από την πρώτη μέρα των  διακοπών μας και να μας ταλαιπωρήσει για όλη τη διάρκεια των διακοπών μας.

Τα είδη του πονόλαιμου που συνήθως μας ταλαιπωρούν το καλοκαίρι είναι πόνος κατά την κατάποση, βραχνάδα, φαγούρα, γδάρσιμο, τσούξιμο, κάψιμο (αγκάθια), ξερόβηχας   (αίσθηση ξηρότητας) κτλ.

Τρόποι αντιμετώπισης  του πονόλαιμου

Όπως πάντα, η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη λύση. Κάποιες συμβουλές πρόληψης είναι:

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας συχνά και καλά. Ο ιός μπορεί να επιβιώσει για μερικές ώρες σε μια μολυσμένη επιφάνεια, όπως το  χερούλι της πόρτας ή το τηλέφωνο, έτσι ακουμπώντας τα, μεταφέρουμε τον ιό πολύ εύκολα. Λαμβάνετε άφθονα υγρά (νερό, φρεσκοστυμμένοι χυμοί και ροφήματα): Τα υγρά βοηθούν στην ρευστοποίηση και στην αποβολή των εκκρίσεων από τον λαιμό και την μύτη ενυδατώνοντας τον οργανισμό. Μην μένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κλειστούς χώρους. Αποφύγετε τα παγωμένα νερά, ποτά και τροφές. Προτιμάτε την κατανάλωση τους σε δροσερές θερμοκρασίες και όχι παγωμένα. Το πιο αποτελεσματικό μέσον, ωστόσο , για την άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον ερεθισμένο λαιμό και το κρυολόγημα είναι  η χρήση spray για το λαιμό, χωρίς αντιβίωση όπως π.χ. το Coldisol. Η νέα πρωτοποριακή σύνθεση του Coldisol, με το δραστικό συστατικό LyForte, που περιέχει λυσοζύμη και μάραθο, αποτελεί μια ισχυρή φυσική άμυνα του οργανισμού εναντίον των εισπνεόμενων ή καταπόσιμων παθογόνων μικροοργανισμών, όπως είναι τα βακτήρια και οι ιοί. Τα 3 επιπλέον φυτικά συστατικά του: το μέλι από Manuka tree της Ν. Ζηλανδίας, ο ευκάλυπτος και η μενθόλη, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του Coldisol.

Η λυσοζύμη, είναι ένα ένζυμο με βακτηριοκτόνο δράση, που εμφανίζεται φυσικά στον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του βλεννογόνου και αποτρέπει την προσκόλληση των βακτηρίων στο φάρυγγα.

Ο μάραθος, δρα ως ασπίδα απέναντι στο κρυολόγημα και τον βήχα, καταστέλλει τον ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος ενώ διευκολύνει την αποβολή των εκκρίσεων.  Το προϊόν είναι κατάλληλο και για παιδιά από 4 χρονών.

Εάν τα συμπτώματα που έχετε παραμένουν ή επιδεινώνονται, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας.

Μιχάλης Ρηνιώτης

Φαρμακοποιός


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons