Το αυξημένο βάρος στην εφηβεία κίνδυνος για την καρδιά

gain_weight2.medium.jpg

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Heart Journal, δείχνει πως τα αγόρια με αυξημένο σωματικό βάρος στην εφηβεία, έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας στην αρχή της μέσης ηλικίας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 1,6 εκατομμύρια άνδρες στη Σουηδία, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά το διάστημα 1968-2005.
Συνολικά, παρατηρήθηκε πως ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας ήταν υψηλότερος για τους άνδρες που είχαν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερη του 20, κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Ειδικότερα, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου φάνηκε να αυξάνεται κατά 22% για όσους είχαν ΔΜΣ μεταξύ 20 και 22,5 στα εφηβικά τους χρόνια, να διπλασιάζεται για τιμές ΔΜΣ από 22,5 έως 27,5 και να είναι έξι φορές μεγαλύτερος για όσους είχαν ΔΜΣ υψηλότερο του 30.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης τονίζουν τη σημασία που έχει η διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους από νωρίς στη ζωή, για τη μακροπρόθεσμη προστασία της υγείας και την πρόληψη της εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons