Πρόεδρος της ΠΕΦ: Διαλύεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

theodos-trifon-735x459.jpg

Την κρισιμότητα των επόμενων μηνών για το μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, στο 7ο Pharma & Health Conference «Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία: η Ελλάδα μπορεί;» που διοργάνωσε η Ethos Media.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ σημείωσε ότι τα clawback και οι διαρκείς μειώσεις των τιμών εξοντώνουν τον κλάδο της ελληνικής παραγωγής φαρμάκων.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως είναι απαραίτητο άμεσα να υλοποιηθούν τα κατάλληλα διαρθρωτικά μέτρα, με στόχο τον έλεγχο της συνταγογραφίας, τον έλεγχο της αποζημίωσης των νέων ακριβών φαρμάκων και την αύξηση του μεριδίου αγοράς των οικονομικών ελληνικών φαρμάκων και των γενοσήμων. Σε αντίθετη περίπτωση ένας πολύ κρίσιμος εθνικά κλάδος θα διαλυθεί.

Ο κ. Τρύφων επισήμανε  την επιτακτική ανάγκη να οριστεί ανώτατο όριο στο clawback με το πιθανό υπόλοιπο να καλύπτεται από τον κοινωνικό προϋπολογισμό και τη μείωση που θα επέλθει στη δαπάνη από την εφαρμογή των παραπάνω μεταρρυθμίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε: «Εάν αυτά πραγματοποιηθούν, τότε υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας».

Από διάφορες μελέτες έχει αναδειχθεί το γεγονός, ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί σημαντικό πόλο ανάπτυξης, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, προβαίνει σε σημαντικές επενδύσεις και καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών με άριστης ποιότητας φάρμακα, τα οποία είναι και οικονομικότερα κατά 30-60% από αντίστοιχες θεραπείες. «Αποτελεί οικονομικό έγκλημα να εισάγουμε ό,τι μπορούμε να παράγουμε», είπε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Τρύφων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons