Μάθετε τα πάντα για τη λεύκανση δοντιών

dentalphoto.jpg

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες της αισθητικής οδοντιατρικής με την οποία μπορούμε να πετύχουμε, παρεμβαίνοντας τόσο στο χρώμα όσο και στη φωτεινότητά τους.

Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα που απασχολούν όλους αυτούς, που εκφράζουν την επιθυμία να υποβληθούν στη συγκεκριμένη διαδικασία. Η χειρουργός – οδοντίατρος της Advanced Dental Clinics, Μαρία Σκουλάτου, μας απαντάει στις πιο συνηθισμένες απορίες για την λεύκανση των δοντιών.

M9A9943.jpg

Τι είναι η λεύκανση; Είναι ασφαλής διαδικασία;

Η λεύκανση είναι μια διαδικασία με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε το χρώμα και τη φωτεινότητα των δοντιών έως και 8 τόνους. Επιδρά αποκλειστικά και μόνο στο χρώμα των φυσικών δοντιών και δεν διορθώνει κανενός  άλλου είδους οδοντικού προβλήματος.

Η λεύκανση είναι μία απολύτως ασφαλής διαδικασία, εφόσον γίνει υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του οδοντιάτρου.

Πόσο διάστημα διαρκεί το αποτέλεσμά της;

Το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της λεύκανσης είναι κάτι το οποίο εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τις διατροφικές συνήθειες του κάθε ατόμου.

Παράγοντες όπως το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού, αναψυκτικών και άλλων χρωμογόνων τροφών, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της λεύκανσης, με αποτέλεσμα να απαιτείται νωρίτερα συντήρηση του αποτελέσματος.

Παρ όλα αυτά σε καμία περίπτωση το χρώμα δεν επανέρχεται σε αυτό που ήταν πριν τη λεύκανση, απλά υποτροπιάζει ελαφρώς. Συνήθως διαρκεί 3-4 χρόνια.

Μπορεί να δημιουργήσει ευαισθησίες η κάποια άλλα προβλήματα;

Η λεύκανση μπορεί να δημιουργήσει προσωρινή ευαισθησία στα δόντια η οποία διαρκεί για λίγες ημέρες και μετά παρέρχεται.

Αν εμφανιστεί η ευαισθησία αυτή κατά τη διάρκεια της λεύκανσης, μπορεί να αντιμετωπιστεί με φθορίωση των δοντιών, ειδικά απευαισθητοποιητικά τζελ, και οδοντόκρεμες που περιέχουν νιτρικό κάλιο ή με κάποιο ήπιο παυσίπονο που θα σας ανακουφίσει.

Γι’ αυτούς τους λόγους η λεύκανση πρέπει πάντα να γίνεται υπό την επίβλεψη οδοντιάτρου, έτσι ώστε ν αποφεύγονται οποιαδήποτε ανεπιθύμητα συμβάντα.

Πόσο φυσικό είναι το αποτέλεσμα της λεύκανσης;

Η λεύκανση δίνει απολύτως φυσικά αποτελέσματα, και το χρώμα που προκύπτει είναι το φυσικό λευκό του δοντιού που είχε ο καθένας στην παιδική ηλικία.

Τα κατάλευκα δόντια που συνήθως βλέπει κανείς στην τηλεόραση, είναι αποτέλεσμα προσθετικών αποκαταστάσεων όπως όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης και στεφάνες.

Γι’ αυτό άτομα με προσδοκίες κατάλευκων δοντιών, ίσως θα πρέπει να εξετάσουν τη λύση των προσθετικών αποκαταστάσεων.

Από ποια ηλικία μπορώ να κάνω λεύκανση;

Σε ηλικία άνω των 18 ετών μπορεί ο καθένας να κάνει λεύκανση.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη λεύκανση;

Για να γίνει η λεύκανση, καταρχάς πρέπει να έχει προηγηθεί καθαρισμός και στίλβωση των δοντιών και να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε εξασφαλίσει υγιή ούλα.

Λεύκανση αντενδείκνυται να γίνεται σε σπασμένα δόντια, σε δόντια με κατάγματα αδαμαντίνης, σε τερηδονισμένα δόντια, καθώς και σε δόντια που φέρουν αποκαταστάσεις όπως πολλαπλά σφραγίσματα, στεφάνες (θήκες), γέφυρες ή όψεις.

Η λεύκανση θα βελτιώσει των χρώμα των σφραγισμάτων, των στεφάνων (θήκες), ή των όψεων;

Η απάντηση είναι όχι. Η λεύκανση επηρεάζει μόνο το χρώμα των φυσικών δοντιών. Έτσι άτομα που έχουν προσθετικές αποκαταστάσεις, θα πρέπει να συζητήσουν με τον οδοντίατρό τους, πριν τη λεύκανση, το ενδεχόμενο της αντικατάστασης αυτών.

Στην εγκυμοσύνη μπορώ να κάνω λεύκανση;

Επειδή δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές έρευνες οι οποίες αποδεικνύουν ότι τα λευκαντικά υλικά δεν επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό το έμβρυο, καλό είναι να το αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μετά τη γέννηση του παιδιού, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Τι πρέπει να αποφεύγω το διάστημα που κάνω λεύκανση;

Το διάστημα που γίνεται η λεύκανση αντενδείκνυται το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού, αναψυκτικών που περιέχουν χρωστικές, καθώς και άλλων χρωμογόνων τροφίμων (πχ κεράσια, κόκκινες σάλτσες, παντζάρια κ.α.)

Με ποιους τρόπους γίνεται η λεύκανση;

Η λεύκανση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Μπορεί να γίνει στο ιατρείο με τη βοήθεια ειδικής λάμπας led  ή Laser, όπου η συνεδρία διαρκεί από 40 λεπτά έως μία ώρα, και στο σπίτι με ειδικούς νάρθηκες οι οποίοι κατασκευάζονται από τον οδοντοτεχνίτη, με βάση αποτυπωμάτων που έχει πάρει ο οδοντίατρος ώστε να εφαρμόζουν ακριβώς στα δόντια του κάθε ασθενή.

Μέσα σ’ αυτούς τους νάρθηκες τοποθετείται λευκαντικό υλικό και τοποθετούνται στα δόντια για μερικές ώρες, ανάλογα με την περιεκτικότητα του λευκαντικού που χρησιμοποιείται.

Ποιος από τους δυο τρόπους έχει καλύτερα αποτελέσματα;

Και οι δύο μέθοδοι είναι εξίσου αποτελεσματικές. Αλλά ο συνδυασμός και των δύο, δηλαδή λεύκανση στο ιατρείο και συμπληρωματικά κάποιες ημέρες στο σπίτι, εξασφαλίζει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Info: Advanced Dental Clinics http://ift.tt/1YCVDIy, Τηλ. (+30) 216 20012 1220


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons