Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα κλιματιστικά

klimatistiko-mwro.jpg

Κινδύνους κρύβει η αλόγιστη χρήση των κλιματιστικών και η μη σωστή συντήρησής τους, παρά το γεγονός ότι η δροσιά που προσφέρουν είναι απολαυστική όταν ο υδράργυγος σκαρφαλώνει στα υψηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δημήτρης Βασσάλος, Πνευμονολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) ΤΕΙ Αθήνας, έχει παρατηρηθεί από ιατρικές μελέτες ότι αυξάνονται οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, μυών και αρθρώσεων σε ανθρώπους που ζουν ή και εργάζονται σε χώρους με κλιματισμό.

Αύξηση της νοσηρότητας κατά τους μήνες που γίνεται μεγαλύτερη χρήση των κλιματιστικών, κατέγραψε, ανάλυση στην Καλιφόρνια, με πρώτη αιτία νοσηρότητας την πνευμονία, το άσθμα και την ΧΑΠ. Ακολουθούσαν τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βασσάλο, τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα υγείας στην Ελλάδα με τα οικιακά κλιματιστικά είναι: η φαρυγγίτιδα (επίμονη που κρατεί 2 εβδομάδες), η ρινίτιδα, λόγω ξηρότητας των βλεννογόνων από τον αέρα που ανακυκλώνεται με το κλιματιστικό, ο πονοκέφαλος, η ψύξη μυών, η επιδείνωση αρθρίτιδας ή νευρίτιδας, η ξηρότητα δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών, η εμφάνιση αλλεργιών από μύκητες και σκόνη από τα φίλτρα του κλιματιστικού, η ξηροφθαλμία και η επιπεφυκίτιδα.

Επίσης, από κλιματιστικά σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία και χώρους εργασίας, λόγω κακής συντήρησης των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς του νερού στον κλιματισμό, μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν μια επικίνδυνη πνευμονία την Legionela (νόσος των Λεγεωνάριων).

Ο κ. Βασσάλος εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε, ώστε η χρήση των κλιματιστικών να μην έχει επιπτώσεις στην υγεία μας:

-Σωστή συντήρηση κλιματιστικών

-Καθαρισμός φίλτρων σε τακτά χρονικά διαστήματα

-Ρύθμιση σε 25 βαθμούς Κελσίου (ιδανικές συνθήκες θερμοκρασία 25-26 βαθμούς Κελσίου και 65% υγρασία)

-Συχνός αερισμός του χώρου (π.χ. λίγο ανοικτό το παράθυρο συνεχώς)

-Όχι απότομες εναλλαγές κρύο – ζεστό και αντίστροφα

Τέλος, αφενός δεν βάζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και αφετέρου το σβήνουμε 20 λεπτά πριν βγούμε από το σπίτι ή το αυτοκίνητο, ώστε να προσαρμοστεί ο οργανισμός στην μεταβολή της θερμοκρασίας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons