Συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων το καλοκαίρι

womanfridge.medium.jpg

Ο σωστός χειρισμός και οι κατάλληλες συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης των τροφίμων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή κατανάλωσή τους, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευνοούν την ταχύτερη αλλοίωση των τροφίμων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης τροφογενών λοιμώξεων και δηλητηριάσεων.

Έτσι, εκτός από τους βασικούς κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται κατά την επεξεργασία και το μαγείρεμα των τροφίμων, το καλοκαίρι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και σε κάποια άλλα σημεία.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από αυτά:

Φροντίστε η θερμοκρασία του ψυγείου και της κατάψυξής σας να είναι μικρότερη των 7 ºC και -18 ºC, αντίστοιχα. Μην παραγεμίζετε το ψυγείο σας και αποφύγετε την τοποθέτηση ευπαθών προϊόντων στην πόρτα του. Ελέγχετε την ημερομηνία λήξης των τροφίμων που αγοράζετε και μην επιλέγετε προϊόντα των οποίων η συσκευασία έχει υποστεί οποιαδήποτε αλλοίωση. Όταν αγοράζετε τρόφιμα και ροφήματα από ψυγεία ή καταψύκτες, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε σκιερό μέρος και σφραγίζουν καλά. Μην επαναψύχετε τρόφιμα που έχετε ξεπαγώσει. Μην καταναλώνετε κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά και αυγά που δεν έχουν μαγειρευτεί καλά. Μη φέρνετε σε επαφή ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιμόλυνσης. Φροντίστε για το σχολαστικό πλύσιμο των μαγειρικών σκευών μετά από κάθε χρήση. Τα μαγειρεμένα τρόφιμα θα πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να μην παραμένουν εκτός ψυγείου για περισσότερο από 2 ώρες. Εάν θέλετε να πάρετε μαζί σας κάποιο τρόφιμο ή μαγειρεμένο φαγητό, χρησιμοποιήστε ισοθερμικές τσάντες με παγοκύστες. Όταν ζεσταίνετε φαγητό που είχατε φυλάξει στο ψυγείο, φροντίστε η θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 70 ºC, ώστε να εξουδετερωθούν οι μικροοργανισμοί που πιθανόν να έχουν αναπτυχθεί. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης ενός τροφίμου, εντός ή εκτός σπιτιού, αποφύγετε να το καταναλώσετε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τρόφιμα που προσφέρετε σε ευπαθείς ομάδες, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons