Άντρας που έχασε σχεδόν το μισό του πρόσωπο αποκτά νέο σαγόνι από 3D εκτυπωτή

patient1.jpg

Χειρούργοι χρησιμοποιώντας τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης κατασκεύασαν ένα τεχνητό σαγόνι για έναν άντρα που κατόρθωσε να επιζήσει μετά από μάχη με τον καρκίνο!

Ο 68χρονος από την Ιντιάνα των ΗΠΑ είχε διαγνωστεί με καρκίνο στη γλώσσα το 1998 και ακολούθησε θεραπεία με ακτινοβολίες, ενώ οι γιατροί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν μεγάλο μέρος της κάτω γνάθου και το «μήλο του Αδάμ», κι έτσι έμεινε ουσιαστικά χωρίς πηγούνι.

Οι γιατροί είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν ένα τεχνητό σαγόνι χρησιμοποιώντας οστά από την περόνη, αλλά έκριναν ότι δεν θα ήταν λειτουργικό. Έτσι δημιούργησαν ένα προσθετικό από γύψο και σιλικόνη, που όμως ήταν αρκετά βαρύ και κούραζε τον ασθενή.

patient2.jpg

Τότε ήταν που ο δρ. Travis Bellicchi της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, αποφάσισε να στραφεί στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, για να δημιουργήσει ένα προσθετικό που όχι μόνο ήταν ελαφρύτερο, αλλά και πιο φυσιολογικό στην όψη. Οι δημιουργοί, μάλιστα, κατάφεραν και έφτιαξαν φυσικές άκρες και λεπτομέρειες όπως πόρους δέρματος.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons