Tips για να ξυπνάτε πιο εύκολα το πρωί

proino_ksipnima.jpg

Αργήσατε άλλη μια μέρα στη δουλειά επειδή δεν μπορούσατε να σηκωθείτε από το κρεβάτι;  Αν δυσκολεύεστε με το πρωινό ξύπνημα και καταβάλετε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να αποχωριστείτε το κρεβάτι, τα καλά νέα είναι ότι με τα παρακάτω χρήσιμα tips θα τα καταφέρετε και θα ξυπνάτε με χαμόγελο!

Αξιολογήστε την υγεία σας

Η υπνηλία το πρωί μπορεί να έχει να κάνει με την υγεία σας. Ίσως πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας, να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας ή απλά να κοιμάστε νωρίτερα. Αν τα κάνετε όλα αυτά κι εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε με το πρωινό ξύπνημα, επισκεφτείτε έναν παθολόγο.

Έχετε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο σας

Ένα ποτήρι νερό μπορεί πολύ εύκολα να σας «ξυπνήσει» το πρωί. Για ακραίες περιπτώσεις αφήστε μια κούπα καφέ, αν και δεν είναι η πιο υγιεινή λύση.

Βάλτε το ξυπνητήρι με στρατηγική

Αν το ξυπνητήρι βρίσκεται ακριβώς δίπλα σας ή αν ρυθμίζετε το κινητό σας να χτυπήσει συγκεκριμένη ώρα το πρωί, είναι λογικό να το αγνοείτε και να ξεκλέβετε λίγα λεπτά ύπνου. Ακόμα κι αν είναι μόλις 10-15 λεπτά, είναι αρκετά για να φτάσετε αργοπορημένη στη δουλειά. Ένας πολύ έξυπνος τρόπος λοιπό για να μην πέφτετε σε αυτή την παγίδα είναι να τοποθετείτε ξυπνητήρι όσο πιο μακριά γίνεται από το κρεβάτι. Έτσι θα αναγκαστείτε να σηκωθείτε για να το κλείσετε. Άλλος ένας τρόπος είναι να βάζετε το ξυπνητήρι να χτυπάει 15 λεπτά νωρίτερα, ώστε απολαμβάνετε εκείνα τα επιπλέον λεπτά ύπνου, που τόσο έχετε ανάγκη.

Μην πίνετε καφεΐνη ή αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ

Ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για να αποβάλει την καφεΐνη και  το αλκοόλ. Είναι όμως απαραίτητο να γίνει για να έχετε έναν καλό ύπνο. Οπότε φροντίστε τις βραδινές ώρες να μην καταναλώνετε ποτέ ή καφεϊνούχα ροφήματα . Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα ακόμα και η μικρή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσετε «διαλλείματα» κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μακριά από τηλεόραση και ηλεκτρονικό υπολογιστή

Αν παίρνετε αποστάσεις από τις τεχνολογικές συσκευές λίγα μόλις λεπτά αφότου ξαπλώσετε, είναι λογικά να μην σας παίρνει ο ύπνος αμέσως και να καταλήγετε να μετράτε προβατάκια. Κλείστε τα πάντα, τουλάχιστον μια ώρα πριν ξαπλώσετε.

Αφήστε ένα αιθέριο έλαιο στο κομοδίνο σας

Βάλτε ένα μπουκαλάκι με ένα ευχάριστο άρωμα από αιθέριο έλαιο στο κομοδίνο σας, όπως είναι το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ, η μέντα κ.α. Είναι το ιδανικό άρωμα για πρωινή ευεξία!


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons