Συνεδρίασε για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης Ηλεκτρoνικής Υγείας

ilektr.medium.jpg

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αποτελεί πυλώνα της πολιτικής μας και το Εθνικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης Ηλεκτρoνικής Υγείας (ΕΣΔΗΥ) μπορεί και πρέπει να αποτελεί τη δική μας φωνή στον κεντρικό αυτό σχεδιασμό, εμπράκτως και υποστηρικτικά, ανέφερε κατά την ομιλία του, στην πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΔΗΥ, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Ο κ. Μπασκόζος τόνισε, ότι, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση υγείας είναι συστατικό στοιχείο του πυλώνα της μεταρρύθμισης, εξηγώντας ότι «Ηλεκτρονική Υγεία» είναι κάθε υπηρεσία στον πολυσύνθετο χώρο της υγείας που σχετίζεται με τη διατήρηση, την επεξεργασία και τη μετάδοση πληροφορίας (ιατρικής και μη) με γνώμονα την απόδοση σύγχρονων, καλύτερων, αμεσότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών, τόσο στους χρήστες των υπηρεσιών υγείας, όσο και στους επαγγελματίες υγείας.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΔΗΥ επισημάνθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης του Δικτύου Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας (ΔΗΥΥ) και του Εθνικού Πλαισίου Διαλειτουργικότητας και αποφασίστηκε η δημιουργία τριών ομάδων με τα ακόλουθα θέματα εργασίας, βάσει των προτεραιοτήτων που ετέθησαν από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου:

Η αξιολόγηση και διαμόρφωση των πλαισίων λειτουργίας του Εθνικού Σημείου Επαφής των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας της χώρας μας, (eHealth National Contact Point – NCP) ως κόμβου διεπαφής μας για τις υπηρεσίες αυτές, σε συνεργασία με άλλα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ομάδα αυτή θα αναλάβει επίσης και την υπόδειξη του κατάλληλου φορέα ή των κατάλληλων συνεργασιών μεταξύ φορέων, για την απόδοση του ρόλου αυτού σε εθνικό επίπεδο.

Η αξιολόγηση και διαμόρφωση του Εθνικού Πλαισίου Διαλειτουργικότητας των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας σε μια προσπάθεια προτυποποίησης και καθορισμού των αναγκών και των μηχανισμών διαλειτουργίας των συστημάτων και υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας σε εθνικό επίπεδο.

Η αξιολόγηση και διαμόρφωση ενός ενοποιημένου και πιο εργονομικού κύκλου εργασιών των υπηρεσιών ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπομπής, εκτέλεσης και συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων και της εφαρμογής τους, προς την κατεύθυνση της απλοποίησης των διαδικασιών από πλευράς επαγγελματία υγείας (Ιατρός, Φαρμακοποιός, Πάροχος Εργαστηριακών Εξετάσεων) και διευκόλυνση της απόδοσης υπηρεσιών ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας προς τους πολίτες.

Τέλος αποφασίστηκε η επέκταση του Εθνικού Συμβουλίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υγείας (ΕΣΔΗΥ) και η συμμετοχή σε αυτό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) και του Ινστιτούτου Φαρμακολογικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons