Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από καταγγελία για το ΑΧΕΠΑ

axepa-735x459.jpg

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με ελλείψεις χειρουργικών υλικών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά». Όπως συνεχίζει η καταγγελία, «τα αγοράζουν (σ.σ. χειρουργικά υλικά) έως και 500 ευρώ, προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα». Αντίθετα, όπως καταγγέλλεται, «ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος».

Με βάση σχετικά δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η επίμαχη καταγγελία και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Στην παραγγελία που έδωσε η εισαγγελική λειτουργός ζητά να διερευνηθεί το αδίκημα της «έκθεσης». Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας πταισματοδίκης.

Δήλωση με αφορμή την καταγγελία είχε κάνει νωρίτερα η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας:

«Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν ότι οι ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά εφόσον διαθέτουν χρήματα!!!

Τα υλικά αυτά γίνονται δεκτά (!) από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΧΕΠΑ με τη μορφή δωρεάς, όχι όμως για χάρη του κοινωνικού συνόλου αλλά ονομαστικά, για τους ίδιους. Με αυτό τον τρόπο, παρακάμπτουν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα, ενώ ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος.

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της δήθεν «πρώτη φορά αριστεράς»; Η πλήρης και ουσιαστική κατάργηση του ΕΣΥ;

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να απαντήσει άμεσα στην Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons