Η οδήγηση… παχαίνει

207.medium.jpg

Αν οδηγούμε πολύ και συχνά – πάνω από μια ώρα καθημερινά – αυξάνουμε τα κιλά μας κατά περίπου 2,5 περισσότερα από όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο λιγότερο από 15 λεπτά καθημερινά. Επίσης αυξάνει η περίμετρος της μέσης μας κατά 1,5 εκατοστό.

Παράλληλα αυξάνονται και οι πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού και διαβήτη και κατ’ επέκταση ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου. Μάλιστα ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους άνδρες επειδή τείνουν να οδηγούν περισσότερο από τις γυναίκες.

Η πρόταση των επιστημόνων είναι να προσπαθούμε να αποφεύγουμε το αυτοκίνητο και να προτιμούμε να περπατάμε ή να κάνουμε ποδήλατο για τις μετακινήσεις μας.

Η έρευνα, που έγινε από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, ανέλυσε τις συνήθειες 2800 ενηλίκων οδηγών καθώς και το βάρος τους, την περίμετρο της μέσης τους και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους.

Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που δείχνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κοιλιά ενός άνδρα τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να πάθει καρκίνο του προστάτη (για κάθε 10 εκατοστά που μεγαλώνει η περίμετρος της μέσης αυξάνεται κατά 13% η πιθανότητα να εμφανίσει καρκίνο του προστάτη), υπογραμμίζεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη να αποφεύγουμε το αυτοκίνητο και να περπατάμε όσο πιο πολύ γίνεται.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons