Ξάνθος: Αντικοινωνική συμπεριφορά το κάπνισμα

%CE%9E%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%8C%CF%82.jpg

Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση του καπνίσματος αφού το ισχύον πλαίσιο είναι επαρκές, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο κ. Ξανθός τόνισε, πάντως, ότι θα υπάρξει αυστηροποίηση της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας, μέσω και της κύρωσης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας του 2014 για τα καπνικά προϊόντα, αλλά και του πρωτοκόλλου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων. Σημείωσε επίσης ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν αφορά αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας αλλά απαιτείται ο συντονισμός της δράσης πολλών υπουργείων.

Στην ερώτησή του ο κ. Μπαργιώτας ζήτησε να συγκροτηθεί εθνική στρατηγική εναντίον του καπνίσματος. Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι «προωθεί ενεργητικά το κάπνισμα δια του παραδείγματος, όταν υπουργοί και γιατροί καπνίζουν μπροστά στις κάμερες και δεν υπάρχει κανενός είδους αποδοκιμασία». Εάν συνέβαινε σε άλλη χώρα θα είχε προκαλέσει πολιτικό και επιστημονικό σεισμό, κατέληξε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το κάπνισμα «αντικοινωνική συμπεριφορά», αποδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα εφαρμογής του νόμου και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη για την εκπόνηση «εθνικού σχεδίου για τη διακοπή του καπνίσματος και την αντιμετώπιση των τεράστιων παρενεργειών».

«Είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα» είπε ο κ. Ξανθός και επεσήμανε ότι θα υπάρξει η στήριξη της επιστημονικής κοινότητας ακόμη και μεγάλου μέρους των καπνιστών ενώ «το μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό όφελος από μία τέτοια κίνηση είναι πολύ μεγάλο».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons