Δημιουργήθηκε το πρώτο εμβόλιο για το τοξικό σοκ

VACCINE.jpg

Επιστήμονες από την Αυστρία ανέπτυξαν το πρώτο στον κόσμο ασφαλές εμβόλιο για το σύνδρομο του τοξικού σοκ.

Οι ερευνητές του Τμήματος Κλινικής Φαρμακολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης (MedUni) και της βιοϊατρικής εταιρείας Biomedizinische Forschungsgesellaschaft, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μάρτα Έϊμπλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για λοιμώδη νοσήματα «The Lancet Infectious Diseases», όπου παρουσίασαν τα θετικά αποτελέσματα της πρώτης κλινικής δοκιμής του εμβολίου.

Το σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια σοβαρή κυκλοφορική και οργανική ανεπάρκεια, η οποία προκαλείται από τοξίνες βακτηρίων της ομάδας του σταφυλόκοκκου. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ΄80, σε νεαρές γυναίκες που χρησιμοποιούσαν «σούπερ-ταμπόν» (εξ ου και το «παρατσούκλι» της ασθένειας).

Οι σταφυλόκοκκοι ζουν σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους και είναι συνήθως αβλαβείς. Όμως σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα όπως το σύνδρομο τοξικού σοκ, το οποίο προκαλεί σήψη ή δηλητηρίαση του αίματος.

Ιδιαίτερα κινδυνεύουν νεφροπαθείς που κάνουν αιμοδιάλυση, χρόνιοι ασθενείς, άνθρωποι με ηπατοπάθειες, όσοι αναρρώνουν από επεμβάσεις καρδιάς κ.α. Στις μισές περίπου περιπτώσεις η νόσος σχετίζεται με την περίοδο των γυναικών.

Το εμβόλιο, που δεν έχει σχεδόν καθόλου παρενέργειες, δοκιμάστηκε για την ασφάλειά του (φάση 1) σε 46 νέους άνδρες και γυναίκες και βασίστηκε σε μια ανενεργή τοξίνη του σταφυλόκοκκου. Ο εμβολιασμός του στο δέρμα μοιάζει με τον αντίστοιχο για τέτανο, παρέχοντας προστασία για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Μόλις εμβολιαστεί κανείς, αποκτά αντισώματα κατά του σταφυλόκοκκου, τα οποία ενεργοποιούνται, όταν ο μικροοργανισμός καταστεί απειλητικός.

Ήδη, ξεκίνησε η φάση 2 της κλινικής δοκιμής σε μεγαλύτερο δείγμα ανθρώπων, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα αρχικά θετικά ευρήματα. Θα περάσουν μερικά χρόνια, εωσότου το εμβόλιο χρησιμοποιηθεί κλινικά.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons