«Συμμαχία» του ευρωπαϊκού Νότου για τα φάρμακα

pills-656x410.jpg

Το θέμα της διακρατικής συνεργασίας με στόχο την αναζήτηση κοινών προσεγγίσεων στην πολιτική του φαρμάκου, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Υγείας, Ανδρ. Ξανθού, με τους ομολόγους του της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Μάλτας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Ξανθού, μετά το τέλος του συμβουλίου υπουργών Υγείας της ΕΕ, που έλαβε χώρα σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις διαφορετικές ταχύτητες, τόσο στην οργάνωση των υπηρεσιών υγείας και την ανάπτυξη συστημάτων αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας, όσο και στη διαπραγματευτική εμπειρία των επιμέρους κρατών. Επεσήμανε πως χρειάζεται ανοιχτή και ισότιμη συνεργασία των χωρών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.

Ο κ. Ξανθός τόνισε πως απέναντι στην ισχυρή επιρροή της φαρμακοβιομηχανίας, που θέτει σε ανισότιμη θέση μεμονωμένα κράτη-μέλη, και κυρίως τους ασθενείς, χρειάζεται συνένωση δυνάμεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα δημόσια συστήματα υγείας και το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη. Υπογράμμισε, δε, πως τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου συμμερίζονται την προτεραιότητα στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών, στην ποιότητα της φροντίδας και στην αναβάθμιση των δημόσιων υγείας. Επίσης, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας της δημοκρατίας να μην επιτρέψουμε οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και τα μέτρα λιτότητας να εμποδίσουν την πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο και αναγνώρισε την αναγκαιότητα αναθεώρησης των κανόνων ενός παιχνιδιού που δεν είναι ισότιμο και δίκαιο.

Με το πρόταγμα μίας περιφερειακής δικτύωσης των χωρών του Νότου, ο κ. Ξανθός κάλεσε τους ομολόγους του σε μία συνάντηση σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Αθήνα και θα σηματοδοτήσει την έναρξη αυτής της κοινής προσπάθειας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons