Τι πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή μας το καλοκαίρι

fruit.medium.jpg

Είναι γνωστό πως η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου αποτελεί παράγοντα «κλειδί» για την προστασία της υγείας και ευεξίας του οργανισμού, σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Ωστόσο, κάθε εποχή δεν παύει να έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, γεγονός που μπορεί να μεταβάλλει τις διατροφικές μας απαιτήσεις και τις ανάγκες σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά.

Κύριο γνώρισμα του καλοκαιριού είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, οι εξορμήσεις για μπάνιο στη θάλασσα και γενικότερα οι αλλαγές στο καθημερινό μας πρόγραμμα, που περιλαμβάνουν συχνότερες εξόδους και περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού. Ποια είναι λοιπόν, τα «διατροφικά» σημεία, στα οποία θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή το καλοκαίρι, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας και να προστατεύουμε την υγεία μας;

Παρακάτω, θα δείτε 3 από αυτά:

1. Επαρκής και «υγιεινή» ενυδάτωση. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η συχνότερη έκθεση στον ήλιο και σε θερμό περιβάλλον αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε υγρά. Επομένως, φροντίστε να αναπληρώνετε τις απώλειες υγρών με καθημερινή κατανάλωση 8-10 ποτηριών υγρών. Παράλληλα, επιδιώξτε το μεγαλύτερο μέρος αυτών να είναι νερό, καθώς ροφήματα όπως οι χυμοί, τα φρουτοποτά ή τα αναψυκτικά, εκτός από ενυδάτωση προσφέρουν και αρκετές θερμίδες.

2. Έμφαση στην κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Ο ρόλος των φρούτων και των λαχανικών το καλοκαίρι είναι… τριπλός, αφού προσφέρουν πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, συμβάλλουν στην καλύτερη ενυδάτωσή του, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ιδανικές επιλογές για ένα ολιγοθερμιδικό σνακ ή ακόμη και για ένα ελαφρύ γεύμα, βοηθώντας στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους. Επομένως, στοχεύστε σε καθημερινή κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ποικιλία.

3. Αλκοόλ με μέτρο. Οι καλοκαιρινές έξοδοι συνοδεύονται συχνά από κατανάλωση αλκοόλ, καθώς μια παγωμένη μπύρα ή ένα δροσερό κοκτέιλ αποτελούν σίγουρα πολύ ελκυστικές επιλογές. Ωστόσο, θα πρέπει κανείς να θυμάται πως η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο για το σωματικό βάρος όσο και για την υγεία. Συνεπώς, θα ήταν καλό για όσους καταναλώνουν αλκοόλ να προσπαθήσουν να μην υπερβαίνουν τη συνιστώμενη ποσότητα, που διαμορφώνεται στα 2 ποτά/ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτό/ημέρα για τις γυναίκες.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons