Λεύκανση δοντιών – Τι πρέπει να προσέξετε και πόσο κοστίζει!

Μπορούν όλοι να κάνουν λεύκανση δοντιών; Τι πρέπει να προσέξετε!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τι πιο όμορφο από ένα λαμπερό και λευκό χαμόγελο. Τα λευκά δόντια προσδιορίζουν στοματική υγεία και νεανική εμφάνιση, χαρίζουν αυτοπεποίθηση και κερδίζουν στην επικοινωνία. Για αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται τον οδοντίατρο τους για να κάνουν λεύκανση δοντιών.

Μπορούν όμως όλοι να προχωρήσουν στην λεύκανση δοντιών; Ή πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις;

Το medicalnews.gr επικοινώνησε με την γνωστή αισθητική οδοντίατρο κα Σοφία Λουκέρη η οποία και μας έλυσε όλες τις απορίες για τη λεύκανση.

Κα Λουκέρη μπορούν όλοι να κάνουν λεύκανση δοντιών;

– Λεύκανση δοντιών στο ιατρείο μπορούν να πραγματοποιήσουν το 90% των ενδιαφερομένων. Αυτό που οι αναγνώστες σας πρέπει να προσέξουν είναι διάφορες παρα-ιατρικές μέθοδοι λεύκανσης, πολλές φορές σε μη πιστοποιημένα ινστιτούτα ή και άλλους χώρους, όπου χρησιμοποιούνται αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας υλικά από μη εξειδικευμένους οδοντιάτρους.

Τι κινδύνους εμπεριέχει η λεύκανση δοντιών στο σπίτι ή με φθηνά υλικά ;

– Τα αμφιβόλου ποιότητας λευκαντικά δοντιών μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον πολφό του δοντιού με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερευαισθησία στο κρύο και στο ζεστό, νέκρωση δοντιών αλλά ακόμη και εγκαύματα στα ούλα.

Άλλη μια παρενέργεια μπορεί να είναι η υπερλεύκανση των δοντιών με αποτέλεσμα αντί να προκαλέσεις την βελτίωση της εικόνας του στόματος, τα δόντια να δείχνουν ψεύτικα και να ενασβεστιωμένα (σαν κιμολία).

Πόσο συχνά πρέπει να κάνει κανείς λεύκανση για να διατηρεί το σωστό χρώμα στο χαμόγελο του;

Η συχνότητα λεύκανσης εξαρτάται από τις διατροφικές συνήθειες του ασθενή (αν πίνει τσάι, αν πίνει καφέ, συνεχής λήψη σιδήρου, αναψυκτικά σε σκούρο χρώμα, κακή στοματική υγιεινή), από το αν είναι καπνιστής και γενικότερα από το πόσο επιβαρύνει με χρωστικές τα δόντια του.

Φυσικά σε λογικές ποσότητες χρήσης των παραπάνω, το χρώμα μπορεί να διατηρηθεί για 8 μήνες μετά την λεύκανση, πάντα υπο την προϋπόθεση πως υπάρχει οδοντιατρική φροντίδα και καλή στοματική υγιεινή.

Ένας σημαντικός παράγοντας που βοηθά τη διατήρηση του χρώματος και που πρέπει να σημειωθεί είναι η χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Πάμε τώρα σε αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους. Κα Λουκέρη πόσο κοστίζει σήμερα μια λεύκανση δοντιών;

Εξαρτάται το υλικό. Μια λεύκανση στο ιατρείο, μπορεί να ξεκινήσει από τα 50€ με υλικά περιορισμένης διάρκειας και να φτάσει μέχρι και τα 250€ με υλικά που εξασφαλίζουν σχεδόν μόνιμο αποτέλεσμα.

Αυτό όμως που είναι σημαντικό και που χαίρομαι γιατί όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μου πραγματοποιούν στα ιατρεία τους, είναι η πραγματοποίηση ενός πλήρους οδοντιατρικού ελέγχου στους ασθενείς, προκειμένου εκείνοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις δυνατότητες λεύκανσης αλλά και τις οδοντιατρικές τους ανάγκες.

Καλό είναι πριν από την εφαρμογή του υλικού λεύκανσης να προηγείται απομάκρυνση χρωστικών με ultra sonic προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι γρήγορο και μόνιμο.

Η Σοφία Λουκέρη είναι χειρούργος-οδοντίατρος, υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διατηρεί το ιατρείο της στο Χαλάνδρι Αττικής – Ιστοσελίδα: www.dentalls.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons