Ξανθό και Πολάκη είδε ο Μπακογιάννης

YGEIA.jpg

Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε, για ακόμη μία φορά, την αποδέσμευση των χρημάτων της Περιφέρειας τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών των νοσοκομείων της Περιφέρειας αλλά και ως επιδόματα-κίνητρα για την κάλυψη θέσεων γιατρών στις απομακρυσμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης εξέθεσε τα προβλήματα που προκύπτουν από την λειτουργία της ενιαίας Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας) και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας αυθύπαρκτης Υγειονομικής Περιφέρειας για την Στερεά Ελλάδα ή την τοποθέτηση στελέχους στην ενιαία που θα προέρχεται από αυτή. Επίσης συζητήθηκαν οι προτάσεις και των δύο πλευρών για τους τρόπους αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ για τη βελτίωση των δομών Υγείας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Αναγκάστηκα να επαναφέρω θέματα για τα οποία δίνουμε μάχη εδώ και πολύ καιρό. Είναι θλιβερό να μη μας επιτρέπεται να διαθέσουμε χρήματα για να αντιμετωπιστούν βασικές ανάγκες των νοσοκομείων μας αλλά είναι επίσης θλιβερό η Στερεά Ελλάδα να μην έχει δική της Υγειονομική Περιφέρεια ή έστω έναν εκπρόσωπο στην ενιαία μαζί με τη Θεσσαλία. Οφείλω να πω ότι κάναμε μία ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο κομμάτι της Υγείας. Έγινε σε πολύ καλό κλίμα το οποίο ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι και την επίλυση αυτών των προβλημάτων».

Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons